Annonce
Aarhus

Maskeret mand forsøgte at bortføre elev: Pige fra 4. klasse slæbt hen ad fortovet

Tre elever kontaktet af ukendt person på Lystrup Skole. Arkivfoto: Kim Haugaard

Ukendt mand skabte stor utryghed på Lystrup Skole. Trods flere patruljer på stedet lykkedes det ikke politiet at finde frem til personen.

LYSTRUP: Onsdag middag udspillede der sig en meget dramatisk episode på Lystrup Skole. En maskeret mand greb fat i en pige fra 4. klasse og forsøgte kortvarigt at trække hende med sig hen ad fortovet ved Lystrup Centervej.

- Ingen er kommet noget alvorligt til, men sagen er selvfølgelig en stor forskrækkelse for de involverede børn og medarbejdere, ligesom det har skabt utryghed hos mange elever. Vi ser fra skolens side med stor alvor på sagen, fortæller skolen i en meddelelse til forældrene, som Århus Stiftstidende er kommet i besiddelse af.

Videre i meddelelsen hedder det:

- Manden fik kontakt til pigen i det store frikvarter, mens hun legede med kammerater på skolens område. Ved et buskads greb den maskerede mand fat i pigen. Efter kort tid kom pigen fri og fik kontakt til sine kammerater og en voksen, der var på legepladsen.

Skolens kontor kontaktede derefter straks politiet, ligesom skolen tog kontakt til Elsted Skole, områdets dagtilbud, klub 8520 samt Liffen for at advare dem.

Da Århus Stiftstidende tidligere på dagen talte med Østjyllands Politi var det meget sparsomt, hvad politiet ønskede at oplyse. Politiet fortalte kun, at flere patruljer havde været til stede på skolen forgæves forsøgt at finde frem til manden.

Desuden meddelte pressemedarbejder hos Østjyllands Politi, at politiet stadig efterforsker episoden.

Annonce

Stor alvor

Efter episoden har skolens ledelse været rundt på skolen og tale med eleverne, der naturligt nok har været bekymrede for den pågældende pige. Samtidig har skolen taget hånd om de elever, der har været tættest på episoden, og har haft samtaler med deres forældre.

Politiets umiddelbare vurdering er, at episoden ikke ændrer på, at man trygt kan gå til eller fra skole.

- Jeg vil gerne gentage, at vi fra skolens side ser med stor alvor på sagen. Den giver os anledning til at se på, om vi kan gøre noget bedre. Her og nu koncentrerer vi os om at håndtere den utryghed hos eleverne, som dagens episode har medført, skriver ledelsen videre i brevet til forældrene.

Det er ikke lykkedes Århus Stiftstidende at få fat i skoleleder på Lystrup Skole Katja Uth, men til TV2 Østjylland udtaler hun:

- Lige nu fokuserer vi på, at de tre børn har det godt. Det er klart, at når man er 4. klassespige, så er det en meget utryg situation og en situation, der berører dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce