Annonce
Erhverv

Maskinfabrik vil fordoble omsætningen mod øst i løbet af tre år

Adm. direktør Søren Lund Madsen (t.v.) har arbejdet med russiske kunder i mange år og har vænnet sig til kulturen og har ansat en russer til at udøve lokalt salgsarbejde. Det er vigtigt at forstå kulturen for at begå sig, siger han. Pressefoto
Skals-virksomhed har succes i blandt andet Rusland, Hviderusland og Usbekistan med at sælge kartoffelsorteringsanlæg. Opskriften er klar: Ansæt en lokalkendt medarbejder til at skabe personlige relationer og husk at tage gaver med til besøg.

SKALS: Danske produktionsvirksomheder har en betydelig eksport af især maskiner og specialudstyr til det russiske marked, og en af dem er Skals Maskinfabrik A/S nord for Viborg.

Firmaet har stor succes med at producere sorteringsanlæg til kartofler, gulerødder og løg. Skals Maskinfabrik er samtidig en af 17 virksomheder hjemhørende i Viborg Kommune, som topper den nationale Top 10 over eksporten til Rusland.

Tilsammen eksporterede virksomhederne i Viborg for 113 mio. kroner til Rusland svarende til 7,4 procent af den samlede Rusland-eksport.

Hos Skals Maskinfabrik er det 35 procent af virksomhedens produktion, der går til Rusland og en række af de omkringliggende lande som for eksempel Usbekistan og andre stater fra det gamle Sovjetunionen. Og selvom man er oppe imod russiske kopiprodukter, og Putin lover russiske producenter favorable vilkår, så er Skals Maskinfabrik alligevel i stand til at klare sig.

- Vi er gode til at lave individuelle løsninger til vores kunder i Rusland. Det er vores vigtigste konkurrenceparameter, siger administrerende direktør Søren Lund Madsen.

Annonce

Skals Maskinfabrik A/S

Etableret i 1896

Direktør Søren Lund Madsen.

Antal ansatte: 25

Virksomheden producerer sorterings- og vaskelinjer til kartofler, gulerødder og løg til især Danmark, Norge, Tyskland, Rusland herunder Østblokken, (Usbekistan, Ukraine, Hviderusland, Baltikum m.fl.)

Skals Maskinfabrik A/S har desuden et stort forhandlernet i Europa, Sydamerika og Australien.

Sidste år endte nettoresultatet på godt 1 mio. kroner ud af en bruttofortjeneste på cirka 12 mio. kroner.

Stor respekt for Danmark

Han forklarer, at virksomheden har været på det russiske marked i mere end 10 år, og man er stadig i stand til at skabe vækst på det enorme marked, hvor man oplever stor respekt for dansk landbrug og dansk agroindustri.

En væsentlig forudsætning for det gode salgsarbejde er også, at man de senere år har ansat en russer, der bor i Tyskland og rejser rundt i Rusland og besøger kunderne.

- Det er vigtigt, at vi har en ansat, der forstår kulturen for, at vi kan begå os. Aktivitet skaber vækst. Så ansæt den rigtige mand. Personlige relationer og kulturel forståelse betyder alt i Rusland. Inviter potentielle kunder til Danmark og vis dem, hvad vores danske landmænd og kunder kan med vores anlæg. Så ønsker russerne sig også det og køber mere end blot et produkt eller et anlæg, siger Søren Lund Madsen.

Ambitiøst mål for salget

Kvaliteten af hans produkter kombineret med et godt salgsapparat får ham til sætte et ambitiøst salgsmål for de kommende tre år.

- Vi vil gerne fordoble vores omsætning dér i løbet af tre år. Der er et kæmpe marked, og selvom vi slås med for eksempel toldproblemer, så ved en russer, at varer fra EU skal forudbetales. Så når man først har fået ordren, så får man sine penge. Vi kan dog godt kan bøvle lidt med en langstrakt finansiering en gang i mellem, siger direktøren.

En anden forudsætning for succes er politisk ro mellem EU og Rusland. Den aktuelle politiske uro med Ukraine koster penge, og den russiske protektionisme er frustrerende, men Søren Lund Madsen vil gerne mane flere fordomme om russere i jorden.

- Man skal i hvert fald ikke være bange for russere. De er ikke så farlige. Rige russere kan godt mangle lidt pli, men det må man vænne sig til. Man skal nok erkende, at man ikke kan komme ind på det russiske marked alene. Det er godt at have en række pålidelige samarbejdspartnere, siger direktøren og minder om en meget væsentlig ting, man ikke skal glemme, når man handler med russere.

- Husk altid at have en gave med. Uanset hvad det er. Gaver sætter de stor pris på.

Sorteringsanlæggene bliver skræddersyet til den enkelte kundes behov, og det er en af Skals Maskinfabriks helt store konkurrenceparametre på et russisk marked præget af kopiprodukter og stor protektionisme. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce