Annonce
Østjylland

Maskinræs på Smukfest: Sådan har du aldrig set en vinkelsliber

Smukfest har det med at vende hverdagen på hovedet, så det velkendte får et tvist. Det var også tilfældet til Power Tool Race, hvor elværktøjer som båndpudsere og boremaskiner pludselig fik nye fartglade funktioner.

Annonce

SMUKFEST: Festivalgæster med et opfindergen og en nørd i maven har i år kunnet slå sig løs i containeren ved Power Tool Race mellem Udsigten og Stjernescenen.

Her er der under hele festivalen blevet bygget kreative køretøjer ud af elektrisk værktøj som vinkelslibere, båndpudsere, boremaskiner og dyksave.

Pimpet med plastikpynt og små dingenoter var de klar til at konkurrere mod hinanden på to 25 meter lange baner.

Blandt lørdagens deltagere var Peter Madsen og Per Rasmussen, der ud over at være naboer også har været på Smukfest sammen de seneste 38 år.

Ud af en Devalt-vinkelsliber, hjul og fjedre havde de bygget deres maskine 'Kjællingen'.

- Vi er begge smede, så vi har bygget den med en metalramme, fortalte Peter Madsen.

Tidligere på dagen havde Kjællingen klaret sig utrolig godt, så forventningerne var høje hos de to venner fra Søballe ved Stjær. De så helt klart sig selv på øverste trin af sejrsskamlen.

Men, men, men... dagens afgørende heats var ikke gode ved Kjællingen, der aldrig kom rigtig ud af starthullerne. Ikke en gang et tjek på værkstedet kunne hjælpe på tilstanden.

Derfor var den heller ikke med i finaleløbene, der samlede de fire bedste power tool-racere fra tre dage på Smukfest.

- Den kørte perfekt tidligere i dag, lød det med slet skjult skuffelse fra de to smede.

Peter Madsen (th) og vennen Per Rasmussen blev slemt skuffede over deres maskine 'Kjællingen', som ikke klarede sig godt til de sidste indledende heats inden finalen lørdag eftermiddag. Foto: Michael Svenningsen
Klement Thorst fra Burning Snail (th) stod bag Power Tool Race på Smukfest. Han nød at opleve deltagernes entusiasme. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Raffen sejrede

Bag løbet står Klement Thorst, der til hverdag driver firmaet Burning Snail, som løser specialopgaver og bygger kulisser til film- og reklamebranchen.

Han faldt over fænomenet elværktøjsræs på Youtube og prøvede det af med sine egne køretøjer under en kulturfestival på Sydhavnen i Aarhus.

Det så Smukfest og hyrede ham til at bygge en event op på dette års festival.

- Dewalt har sponsoreret maskinerne, for vi syntes, at det var lidt for vildt at bede festivalgæsterne om at ligge i telt med dyksav, fortalte Klement Thorst.

Interessen for at være med har været kæmpestor, når først det skæve koncept gik op for folk.

- Vi har haft deltagere, som stod klar for at være med, før vi åbnede klokken 11. Nogle har brugt hele dagen her i værkstedet og har ikke fået hørt så meget musik. Det har været vildt fedt at opleve, at vi putter noget nyt ind i deres hoveder. Noget de kender, som her bliver sat i en ny sammenhæng, fortalte han.

Vinderen af årets Power Tool Race blev Sune med raceren Raffen, der var opkaldt efter sangerinden Lina Raffen fra Infernal og bygget ud af en vinkelsliber

- Den kørte med en tid på 3,5 sekunder, hvilket er rigtig hurtigt, fortalte Klement Thorst.

Han håbede, at folk havde fået blod på tanden til at fortsætte med at bygge Power Tool Racere, når festivalen slutter, så fænomenet måske kunne udvikle sig til en landsdækkende liga.

Til Power Tool Race bliver elværktøj bygget om til hurtige maskiner, som konkurrerer om at køre hurtigst på en 25 meter lang bane. Foto: Michael Svenningsen
Der blev jublet blandt de kreative opfindere, når maskinerne klarede sig godt. Finalens hurtigste tog den 25 meter lange bane på 3,5 sekunder. Foto: Michael Svenningsen
Der blev jublet blandt de kreative opfindere, når maskinerne klarede sig godt. Finalens hurtigste tog den 25 meter lange bane på 3,5 sekunder. Foto: Michael Svenningsen
Til Power Tool Race bliver elværktøj bygget om til hurtige maskiner, som konkurrerer om at køre hurtigst på en 25 meter lang bane. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Lige nu kan du blive testet hele 16 steder i Aarhus Kommune: Få overblikket her

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus og omegn: Antallet af smittede stiger en smule igen

Annonce