Annonce
Østjylland

Masser af butiksliv i Rønde: - De lokale er gode til at støtte os

Indehaver af Boutique Glad i Rønde, Mette Bak Nielsen, fortæller om den lokale opbakning. Hun har stadig kunder i butikken, og sælger også gavekort på webshoppen, som kunderne kan købe nu og benytte senere. Foto: Tania Clausager
Hovedgaden i Rønde summer af liv, som den ville have gjort en almindelig onsdag i marts.
Annonce

ØSTJYLLAND: Mens mange butikker har valgt at lukke ned – også dem der ikke behøver - efter regeringens påbud om at lukke blandt andre storcentre, frisører og tatovører, så summer det af liv i forårssolen i Rønde.

Og tager man en tur op og ned ad Hovedgaden, så vil man se, at langt størstedelen af byens butikker har åbent.

Det er der også hos Boutique Glad, der sælger tøj, gaver og interiør.

- Butikkerne har fra start her i byen været rimelig enige om at give en tilkendegivelse af, at vi gerne vil det her. Så går du en tur i rundt i byen, ligner den sig selv. Først indenfor de seneste dage, er enkelte lukkede. Men vi tager selvfølgelig alle forholdsregler med afstand, håndsprit og passer på hinanden, siger indehaver Mette Bak Nielsen.

På p-pladsen foran Meny er der stadig biler og handlende. Alle passede på med afstand og rigtig mange brugte plastikhandsker. Foto: Tania Clausager
Annonce

Indkøb med plastikhandsker

En kunde køber da også tøj, mens Stiftens journalist er på besøg, og ifølge Mette Bak Nielsen har hun haft en rimelig formiddag denne onsdag.

- Vi mærker, at de lokale er gode til at bakke os op. Jeg har for eksempel lavet gavekort, de kan købe online og så bruge på et senere tidspunkt, når corona er overstået. Ligesom jeg har fået chokolade og påsketing på webshoppen, som jeg så kører ud med efter lukketid. Det er dejligt at mærke, at kunderne gerne vil bakke op om os, siger hun, og har da heller ikke planer om at lukke ned trods forlængelsen af påbuddet om at lukke bestemte butikker indtil 13. april.

- Jeg elsker jo min butik, og står glad op hver dag for at passe den.

På det lille torv foran Meny er der også fyldt på parkeringspladserne. Alle passer dog på med afstanden, og handlende går ind og ud af butikken iført plastikhandsker.

De eneste butikker, der er lukket i byen er frisører, genbrugsbutikker og Sportigan på det lille torv.

Kun hos Sportigan kunne man se et corona-skilt. Foto: Tania Clausager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce