Annonce
Østjylland

Masser af hobbydyr i Byhallen i Kolind

Er man til nuttede kaniner, er det i Byhallen i Kolind, det sner i dag, søndag. Foto: Henrik Dolmer

Lokale fjerkræ- og kaninavlere inviterer påny på hobbydyrs-udstilling midt på Djursland.

Kolind og Omegns Fjerkræklub og Djurslands Kaninavlerforening har således påny ved fælles hjælp fået samlet cirka 220 høns og duer samt cirka 150 kaniner til bedømmelse. Dette foregik lørdag formiddag og helt frem til kl. 14.00, hvor dørene blev slået op for publikum.

Hoppebane til kaniner
Udstillingen er også åben i dag søndag fra kl. 10-16. Børn under 18 år har gratis adgang. Som noget nyt vil Århus Kaninhoppere komme forbi i dag søndag med deres hoppebane og vise, hvordan deres kaniner har lært at bruge deres naturlige evner for at hoppe til noget, der er blevet en konkurrencesport.

»Sidste år blev udstillingen besøgt af henved 1.500 gæster, og det skyldtes ikke mindst, at vi havde besøg af Dværgkanin-klubben. Vi håber, at Århus Kaninhoppere vil kunne udgøre et lignende trækplaster i år«, siger formanden for Djurslands Kaninavlerforening, Kristian Dalsgaard.

Publikumsvenligt bliver det givetvis at opleve disse Århus-kaniner dyste mod hinanden. Hos fjerkræavlerne er forventningerne til publikumstilstrømningen dog lidt mere beskeden.

»Vi regner med en 4-500 betalende over de to dage, og så kommer børnene jo oveni. Vejret skikker sig jo fint, og vi plejer at kunne trække folk fra hele Djursland«, siger Hans Jørgen Bjerregård, der er formand for Kolind og Omegns Fjerkræklub. Han kommer fra Øster Alling, og har formået at give interessen for fjerkræavl videre til sine børn. To af hans tre børn har således også dyr med på dette års udstilling, og et par børnebørn var også med. I alt er familien fra Øster Alling troppet op med 50 dyr.

»Det er et ret stort arbejde at gøre så mange dyr klar til udstilling, så vi startede allerede midt i ugen med klargøringen, så de kan se rene og pæne ud foran dommerne og publikum«, siger Hans Jørgen Bjerregård.

Marsvin og fisk
Man vil på udstillingen også kunne møde repræsentanter fra Djurslands Akvarieforening, som viser opstillinger og fortæller om deres hobby. Dansk Marsvineforening er også til stede med en stand, hvor der vises nogle flotte dyr og gives vejledning i pasning og pleje af de små kæledyr.

Der er også en stand om biavl og smagsprøver på honning. Som nyt kan man i år møde en hobbytrædrejer, der vil vise hvordan et stykke træ kan blive til en smuk figur. Af fjerkræ vises der bl.a. Danske Landhøns og Italienere i flere farver. Der udstilles også en hollandsk race, Groninger Meeuwen, som ikke er set i Kolind før. Dværghønsene er som sædvanlig rigt repræsenteret - lige fra de små hollandske dværghøns til tyske dværghøns i mange farver til Danmarks mest udbredte race, Wyandot - også i mange farver. Af duer er der Modena i flere farver og Hollandske Tumlinger. Der er desuden nuttede kaniner i alle størrelser - fra Belgisk Kæmper, der vejer mere end syv kg, til Hermeliner, som ofte vejer mindre end et kg.

Formanden for fjerkræavlerne, Hans Jørgen Bjerregård, ses her med én af nyhederne på udstillingen - en Groninger Meeuwen. Foto: Henrik Dolmer
En af dommerne bedømmer en meget medgørlig kanin. Foto: Henrik Dolmer
Annonce
Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Tre personer kæntret i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen er sejlet til undsætning

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Aarhus

Aarhusregionens kulturinstitutioner udvalgt: Million-indsprøjtning skal kick-starte vigtigt erhverv

AGF

Svensker trænede tirsdag med AGF for første gang: - Han kan spille kampe lige med det samme

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland

Kender du Djurslands oversete sø? Tag klapvognen med ud i naturen og mød en mordgåde fra stenalderen

Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

Indland

Optag på uddannelser: Så mange får deres førsteprioritet

Alarm 112

Kørt på skadestuen: 62-årig mand i kørestol blev påkørt af personbil

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Alarm 112

Kæledyr bliver smidt ud i naturen: Stigning i dumping af dyr efter corona

Annonce