Annonce
Østjylland

Masser af mad og motion på tre dages vandring i Mols Bjerge

På med vandreskoene, tag konen eller manden i hånden og så afsted på en god vandretur i Mols Bjerge, når nationalparken fejrer 10 års jubilæum med en eksklusiv vandretur. Foto: Tommy Sørensen

Riv en weekend ud af kalenderen i slutningen af maj. Mols Bjerge fylder 10 år, og det fejrer nationalparken med en ny vandrerute på 60 kilometer. Turen strækker sig over tre dage og byder på både gastronomi og istidslandskab.

SYDDJURS: Til maj kan du komme på en god, solid vandretur på cirka 60 kilometer gennem Mols Bjerge.

Nationalparken fylder nemlig 10 år, og det bliver fejret med en helt ny og eksklusiv vandrerute. De 60 kilometer bliver dog fordelt ud over en tre dages guidet vandretur gennem Danmarks istids-landskab.

Deltagerne i 'Nationalpark Hike' kommer således til at vandre på enorme randmorænebakker, langs vige og gennem gamle bøgeskove på en istidsvandring fra Kalø Slotsruin til Ebeltoft.

De tre dage byder således både på vandring og lokal gastronomi.

Annonce

Hike i Mols Bjerge

Dato: 24. - 26. maj 2019.Pris: 2.250 kroner. Alle måltider inklusive.

Indebærer: Bagagetransport, guider fra start til slut.

Overnatning i teltlejr.

Hvis du er frisk på at overnatte i teltlejre, og vandre omkring 15-20 kilometer om dagen, så kan du nu melde dig til Nationalpark Hike. Foto: Tommy Sørensen

Tre dages vandring

Første dag byder på en 18 kilometer lang vandring med afgang fra den historiske Kalø Slotsruin og hen til Nationalpark Outdoor Camp ved Krakær i hjertet af nationalparken.

Anden dag er en scenisk, men udfordrende rundtur på 28 kilometer i Mols Bjerge. Herefter returnerer gruppen til Nationalpark Outdoor Camp i Krakær. Frokosten fås på den nyåbnede Sølballegård ved Trehøje.

På tredje dag lyder turen på cirka 16 kilometer gennem landskaber omkring Ulstrup Ådal og Skærsø Plantage til Ebeltoft. Endelig skal jubilæumsvandreturen have en særlig og mindeværdig finale på Fregatten Jylland.

Herefter kører bussen deltagerne retur til Kalø Slotsruin.

Der er stadig ledige pladser til at være blandt de første, der i weekenden 24. - 26. maj 2019 kan opleve en guidet vandring på ruten.

Prisen er 2.250 kroner per person med alle måltider inklusiv.

Find og book turen på www.nationalparkoutdoor.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce