Annonce
Aarhus

Masser af røg og høj varme: Brand i lejlighed i Lystrup

Aarhus Brandvæsen brandbil.

En brand i en lejlighed i Lystrup fik mandag formiddag politiet og brandvæsenet til at rykke ud.

LYSTRUP: En brand i en lejlighed på Elstedhøj i Lystrup gjorde mandag formiddag, at både politi og brandvæsen var på stedet. Branden startede i lejlighedens stue, hvor den ser ud til at have stået og ulmet i noget tid, fortæller indsatsleder fra Østjyllands Brandvæsen, Anders Brix Christensen.

- Vi ved ikke, hvordan branden er startet, men vores røgdykkere blev mødt af meget varme, få flammer og meget røg, og det gør at vi regner med at branden har udviklet sig over lang tid, fortæller han.

Da brandvæsenet kom frem, var der ikke nogen i lejligheden, og ingen er derfor kommet noget til. Men lejligheden er tydeligt mærket af branden, fortæller Anders Brix Christensen.

- Lige umiddelbart er sofaen udbrændt og fjernsynet er næsten helt smeltet. Samtidig er hele lejligheden røgskadet, siger han.

Hos Østjyllands Politi har man endnu ikke fastslået brandårsagen, men kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen fortæller, at der ikke umiddelbart er noget, der peger på noget mistænkeligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce