Annonce
Østjylland

Masser af underholdning ved Stafet For Livet i Odder

Lysceremonien er en fast del af programmet for Stafet For Livet. I år bliver lystalen holdt af sognepræst Hanna Nissen, hvorefter Julie Berthelsen synger. Arkivfoto

Programmet for den årlige stafetindsamling til Kræftens Bekæmpelse er klar. Det byder blandt andet på premiere på Odders egen stafetsang.

Odder: Når Stafet For Livet afvikles omkring Spektrum 17.-18. juni, bliver det blandt andet med deltagelse af Julie Berthelsen, som har sagt ja til at synge solo under den smukke lysceremoni lørdag aften.

Men Julie Berthelsens solosang er ikke den eneste sang, der skal synges, når cirka 1500 går og løber på ruterne omkring Spektrum.

Lørdag eftermiddag er det genskabte "An Odder Band" på scenen, mens Tine Mynster underholder lørdag aften.

Traditionen tro indledes stafetten på Torvet, hvor alle deltagerne føres sikkert til Spektrum af Odder Garden.

Dette års udgave af Stafet For Livet sluttes også med en sang. Nemlig en sang, der er komponeret helt særligt til Stafet For Livet Odder.

Annonce

Stafet For Livet

Stafet For Livet er verdens største indsamlingsstafet. Det passer meget godt med årets slogan "Sammen er vi stærkere".I Danmark er der i år 67 stafetter, der holdes i gang mellem 18 og 24 timer som symbol på, at kræft ikke sover.

At kræften heller ikke kender grænser viser de 3,7 mio. mennesker, der i år deltager i stafetter rundt omkring i verden.

Fighterne er stafetternes æresgæster. Det er dem i de gulde bluser, der kan eller har kunnet sig ordene "Jeg har kræft".

Man kan læse mere om Stafet For Livet i Odder på Facebook eller på stafettens hjemmeside www.stafetforlivet.dk/odder

Lego og kunst

Men der er selvfølgelig meget andet på programmet end musik.

Journalist Allan Pedersen interviewer de to Odder-cykelryttere Niels Fredborg og Mads Christensen og kommenterer de to herrers dyst på spinningcykler som opvarmning til den politisk spinningduel mellem rød og blå blok fra byrådet.

I løbet af lørdag og søndag formiddag vil der være masser af underholdning også for børnene rundt omkring på pladsen. Blandt andet et særligt område med Lego, hvor det er muligt at købe sin helt egen Stafet For Livet-klods.

Lørdag eftermiddag er det så de mange værker, som lokale kunstnere har doneret til stafetten, der skal på auktion.

Værkerne kan allerede nu se udstillet i Spektrums foyer.

Sidste år gav auktionen et overskud på 89.000 kr., mens stafetten i Odder totalt set sendte næste 350.000 kr. videre til Kræftens Bekæmpelse. Heraf 10 pct. til den lokale afdeling.

Stafet for fjerde gang

Første gang der var Stafet For Livet i Odder var i 2014.

Hver gang har det været med Kurt Christensen i spidsen for en frivillig styregruppe og en masse andre frivillige hjælpere, der sørger for både mad, ruter og underholdning.

Der er i skrivende stund tilmeldt 34 hold og 700 deltagere. De tal skulle gerne fordobles inden stafetten 17.-18. juni.

Man kan tilmelde sig på et hold på hjemmesiden www.stafetforlivet.dk/odder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce