Annonce
Aarhus

Massevis af østjyder arbejder hjemme: - Vi lærer noget af det

Coronavirussen er for alvor begyndt at gribe ind i danskernes arbejdsliv. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Hjemmearbejde griber om sig i disse dage. "Og det er en rigtig god idé", lyder det fra Erhverv Aarhus
Annonce

AARHUS: Man kan se det på gader og stræder i det indre Aarhus: Fortovene er næsten tomme, og busserne kører halvtomme rundt.

Danskerne er for alvor ved at vænne sig til at arbejde hjemmefra i et forsøg på at forsinke smittespredning.

- Jeg tror ikke, der er nogen, der har det store forkromede overblik over, hvor udbredt det efterhånden er at arbejde hjemme. Men man kan selvfølgelig iagttage tendenser, og der er efterhånden rigtige mange, som har indrettet hjemmearbejdspladser, siger Marc Perera Christensen, Erhverv Aarhus.

- Jeg har netop selv sagt til medarbejderne i min organisation, at de er mere end velkomne til at arbejde hjemmefra, tilføjer han.

Samme princip gælder i øvrigt på Århus Stiftstidende.

Også hos Eurofins i Galten, som beskæftiger sig med kemiske, mikrobiologiske og sensoriske laboratorieanalyser, prøvetagning og rådgivning, har coronavirussen sat sine spor. En del af medarbejderne arbejder hjemmefra i disse dage.

Annonce

Arbejde på nye måder

På en normal hverdag møder mellem 75 og 80 medarbejdere op på firmaets adresse på Smedeskovvej i Galten. Sådan er det ikke i øjeblikket.

- Nogle af vores folk har et arbejde, som kan klares hjemmefra, og det gør de så. Og det vil vi nok blive ved med så lang tid, at tingene ikke er mere afklarede, end de er i øjeblikket, siger direktør Svend Aage Linde.

Han siger, at de mange hjemmearbejdende medarbejdere har givet nogle planlægningsmæssige udfordringer.

- Men de har ikke været større, end vi har kunnet håndtere dem, siger Svend Aage Linde.

Også hos headhuntervirksomheden Compass Human Resources Group i Aarhus V. er der mere stille end normalt i øjeblikket. En stor del af de 25 medarbejdere arbejder hjemmefra.

- Vi har meldt ud, at dem, der ikke har behov for at komme på kontoret, lige så godt kan arbejde hjemmefra. Vi er i forvejen koblet sammen på forskellige systemer. Desuden bruger vi i højere grad end normalt skype, siger Søren Krogstrup, partner i virksomheden.

Han tror ikke på, at coronavirussen vil starte en trend med at arbejde mere hjemme. I hvert fald ikke i Compass Human Resources Group.

- Jeg tror ikke, at vi vil sige farvel til den personlige dialog og interaktion. Den er svær at erstatte. Men selvfølgelig lærer vi noget af det her. Vi lærer at arbejde sammen på nye måder, siger Søren Krogstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-direktør kigger fremad efter tabet af sportschef: - Det er fint, det gør ondt - så er vi et godt sted

Alarm 112

Politi: 12-årig pige blev voldtaget i grønt område ved skole

Aarhus

Nu har over 6.000 århusianere haft corona: Den triste tendens fortsætter med 120 nye tilfælde det seneste døgn

Annonce