Annonce
Sport

Massevis af krav: Så mange tilskuere kan Aarhus Fremad lukke ind til lokalopgør

Christian Nissen scorede hattrick foran 1972 tilskuere, sidst Aarhus Fremad spillede mod Brabrand på Riisvangen Stadion. Foto: Ole Nielsen.
Efter et møde onsdag aften blev Aarhus Fremad og de resterende 2. Divisionsklubber præsenteret for en del nye krav til tilskuere på stadion.

FODBOLD: Aarhus Fremad kommer maksimalt til at lukke 500 tilskuere ind, når de lørdag spiller lokalopgør i 2. Division mod Brabrand IF. Opgøret er også kaldet Derby della Vice-Capitale.

Drømmen fra klubben var ellers at lukke 1000 tilskuere ind gennem Riisvangen Stadions to indgange på Bethesdavej. Men efter et møde i Divisionsforeningen onsdag aften kom der en del krav til placeringen af tilskuere.

Aarhus Fremad havde forventet, at det var rigeligt, hvis tilskuerne havde deres egne klapstole med, akkurat som man gjorde, da 2. Division spillede med tilskuere i efteråret. Men det er ikke nok.

Annonce

Alle skal have deres egne siddepladser, hvilket betyder, at der skal mærkes af.


Det bliver noget med, at vi kommer til at gå rundt med spraymaling på stadion for at markere numre i græsset. Og når man så køber billet, får man en nummereret plads, man skal sidde på.

Andreas Damgaard, Aarhus Fremad


- Det bliver noget med, at vi kommer til at gå rundt med spraymaling på stadion for at markere numre i græsset. Og når man så køber billet, får man en nummereret plads, man skal sidde på. Og jeg vil sige, at vi maksimalt kan magte at sætte 500 pladser op til på lørdag, siger Andreas Damgaard, der er administrations- og sponsoransvarlig i Aarhus Fremad.

Superliga-ordning i 2. Division

Fodboldklubberne har som bekendt fået lov til at åbne op for tilskuere igen under den såkaldte "Superliga-ordning", hvor et stadion skal inddeles i sektioner á 500 tilskuere.

Men sådan har 2. Divisionsklubberne aldrig lukket tilskuere ind før. Da klubberne måtte lukke tilskuere ind i foråret, hørte de til forsamlingsforbuddet og blev ikke noteret som eliteidræt. Derfor måtte der være 500 tilskuere på stadion alt i alt.

Men der er en del nye krav til de kommende kampe. For eksempel skal man have en negativ test inden for 72 timer eller være færdigvaccineret for at komme ind.

Og så er det også fremover et krav, at man skal have mundbind på, når man er på stadion. Først når man sidder på sin plads og er vendt med ansigtet mod banen, kan man tage det af.

Til sidst må der ikke være udebanetilskuere til 2. Divisionskampene, akkurat som der heller ikke må i Superligaen. Men det måtte der heller ikke være i efteråret.

- Vi vil gå rigtig langt for at få tilskuere på stadion, og nu må vi se, hvor meget vi kan nå at gøre inden lørdag. Og hvis det så viser sig, at vi ikke kan magte det, så må vi betale pengene tilbage til dem, der har købt billet, siger Andreas Damgaard.

2. Division pulje 1's tophold fra Jammerbugt har til sammenligning onsdag aften meldt ud, at de kommer til at lukke 300 tilskuere ind til deres kamp mod VSK Aarhus fredag aften. Her er det omvendt et krav, at man som tilskuer lejer en stol for at komme ind. Der er altså forskellige måder at klare kravene fra stadion til stadion.

Annonce

Kommer ikke op på 1972 tilskuere igen

Sidst de to hold mødtes på Riisvangen for halvandet år siden var der 1972 tilskuere. Det var sæsonens højeste i hele 2. Division og det højeste på stadion i 12 år.

Og da de to hold så mødte hinanden tidligere denne sæson på Brabrand Idrætsanlæg, var det med ordningen om 500 personer på anlægget  alt i alt.

Lørdagens kamp bliver noget midt i mellem. Sidst Aarhus Fremad havde tilskuere på Riisvangen var i næstsidste spillerunde i efteråret. Her var der 200 tilskuere mod Dalum.

I første omgang har Superligaen, 1. Division, 2. Division og Kvindeligaen fået lov til at åbne op for tilskuere. Andre udendørssportsgrene har i første omgang ikke fået lov til at genåbne, ej heller indendørssport som håndbold og ishockey.

Kampen mellem Aarhus Fremad og Brabrand IF starter klokken 14:00 lørdag.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lørdagens coronatal: Trods mange vaccinerede fortsætter corona med at udfordre i Smilets by

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Sport

Musah i exit på 100 meter: Blev hurtigt hylet ud af den

Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Lørdagens OL-program: I nat kan Sara Slott løbe sit sidste professionelle løb

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

Annonce