Annonce
Østjylland

Massiv kø ved testcenter på Langmarksvej mandag formiddag

Sydøstjyllands Politi måtte mandag formiddag rykke ud på Langmarksvej, hvor bilerne holdt i lang kø for at komme ind til testcentret ved Forum Horsens. Lidt efter kl. 11 var køen svundet ind, men politiet vender tilbage ved middagstid, oplyser vagtchefen. Foto: Nicolaj Svante Skovgård
Sydøstjyllands Politi måtte mandag kl. 10 rykke ud for at dirigere trafikken ved Forum Horsens. Helt op til Flintebakken holdt der biler i kø for at komme ind til testcenteret.

Horsens: Der var mandag morgen massiv kø på Langmarksvej for at blive testet for corona ved Forum Horsens.

Sydøstjyllands Politi  blev tilkaldt for at dirigere trafikken kl. 10. Her strakte køen sig helt op til McDonald's ved Flintebakken, fortæller vagtchefen.

Politiet var i området en halv times tid.

Annonce


Hvorfor det lige sker i dag, har jeg ingen forklaring på. Ud over, at folk har holdt efterårsferie og så gerne lige vil testet, men det er formodninger. Uanset hvad er det meget uhensigtsmæssigt, hvis folk bare møder op og tror, at de kan blive testet uden at have booket en tid.

Per Sabro Nielsen, lægefaglig direktør, Region Midtjylland


- Vi kan ikke have, at Langmarksvej er lukket af med kø. En flere hundrede meter lang kø forstyrrer trafikken derude, så vi fik ledt trafikken væk og opfordrer i stedet folk til at parkere ved parkeringspladsen foran Forum Horsens og gå hen til testcentret, oplyser vagtchefen.

Folk har ikke bestilt tid

Hos Region Midtjylland, der står for testcentret, er lægefaglig direktør Per Sabro Nielsen overrasket over mandagens massive kø.

Det burde ikke være muligt, da tidsbestilling nu er et krav for at blive coronatestet.

- Jeg tror, det er en blanding af folk, der bare kører ned derned uden at have booket en tid, og folk, der møder alt for tidligt op til deres tid. Det betyder, at der bliver uendelig lang kø, siger Per Sabro Nielsen.

Han har ikke selv set køen, men fik i løbet af formiddagen oplyst, at der var op til 2,5 km kø.

- Hvorfor det lige sker i dag, har jeg ingen forklaring på. Ud over, at folk har holdt efterårsferie og så gerne lige vil testes, men det er formodninger. Uanset hvad er det meget uhensigtsmæssigt, hvis folk bare møder op og tror, at de kan blive testet uden at have booket en tid. Man kan kun blive testet, hvis man møder op med en booket tid. Og man skal komme til det tidspunkt, der er booket - ikke før. Hvis man møder til tiden, undgår vi kø, siger han.

Annonce

Vi har informeret nok

Per Sabro Nielsen mener, at har Region Midtjylland gjort tilstrækkelig, for at formidle budskabet om, at der nu kræves tidsbestilling for at blive testet.

- Vi har brugt de kilder, vi plejer at bruge; Facebook, Twitter og hjemmeside. Køen er formentlig en udløber af, at der har været høje smittetal i Horsens i den forløbne uge, og folk er også hjertelig velkommen til at blive testet. De skal bare bestille en tid først, pointerer han.

Hos Sydøstjyllands Politi kan vagtchefen ikke bekræfte, at der ligefrem har været flere kilometers kø.

Da Folkebladet besøgte testcentret lidt efter kl. 11, holdt 10-15 biler i kø, og de blev ledt videre af vagter i området.

Politiet var ikke til stede der, men vagtchefen oplyser, at patruljer var på vej afsted igen for at vurdere situation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce