Annonce
Aarhus

Master Fatman spreder lotusblomster på Aarhus Ø inden ny etape

Master Fatman lægger en symbolsk grundsten af lotusblomster, når Pakhusene på Aarhus Ø 26. juni markerer, at byggeriet af anden og sidste etape nu er i gang.Foto: Mads Nissen & Jens Thaysen

Pakhusene på Aarhus Ø laver utraditionel grundstensnedlæggelse på anden etape af det store erhvervsbyggeri: Master Fatman skal sprede lotusblomster og god karma - og levere musikken som DJ

AARHUS: Master Fatman skal stå for grundstensnedlæggelsen på anden og sidste etape af erhvervsbyggeriet Pakhusene på Aarhus Ø.

Og nej, grundstenen indeholder hverken årets mønter, dagens aviser eller andre tidsdokumenter.

Ved grundstensnedlæggelsen tirsdag 26. juni kl. 14 er det lotusblomster, Master Fatman strør ud, og som de to nye pakhuse kommer til at hvile på.

- Vi har valgt lotusblomsterne for at sikre, at den gode karma fra etape 1 bliver ført med over i den nye etape, siger Rune Kilden.

Det var hans firma, Kilden & Hindby, der sammen med ejendomsselskabet Domis fik bygget 1. etape. Siden er hele projektet solgt videre til pensionsselskabet PFA, der er bygherre på 2. etape, mens Kilden & Hindby fortsat er med som samarbejdspartner.

Annonce

Musik og åbent pakhus

Efter grundstensnedlæggelsen leverer Master Fatman som DJ musikken under det efterfølgende traktement i Pakhusenes kantine.

Arrangementet slutter med, at Danmarks sidste puljekamp ved VM i fodbold - mod Frankrig - bliver vist på storskærm.

På dagen markeres også Pakhusenes et-års fødselsdag med åbent pakhus.

Færdigt foråret 2020

Pakhusene er det foreløbigt eneste erhvervsbyggeri på Aarhus Ø.

Det huser blandt andre, Seier Fitness, arkitektfirmaet Aart, Interlex Advokaterne, BankNordik, Ingeniørfirmaet Moe, Søstrene Grene, MIB, Domis og Kilden & Hindby.

Hvor 1. etape af Pakhusene er på omkring 9.000 etagekvadratmeter, bliver 2. etape, der forventes færdig i foråret 2020, på hele 21.000 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce