Annonce
AGF

Matchvinder Bundu: Vi er på rette vej

AGF's Mustapha Bundu scorer til 2-0 mod Horsens. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Mustapha Bundu trådte i karakter, da der var allermest brug for det, og var med en assist og en scoring manden bag 2-0-sejren over AC Horsens.

FODBOLD: Mustapha Bundu leverede en blændende anden halvleg mod AC Horsens mandag aften, og satte med sin scoring til 2-0 prop i opgøret.

Dermed fik AGF i sjette forsøg sæsonens første sejr og kravlede en smule op i tabellen.

- Det var en god præstation. Det vigtigste var selvfølgelig endelig at få en sejr, men jeg synes, at alle leverede godt, og især vores forsvar spillede virkelig solidt. Og det gav os offensive spillere gode arbejdsbetingelser og noget tid og rum til at komme til chancer, lød det efter opgøret fra kantspilleren.

- Vi vidste godt på forhånd, at det ville blive en svær kamp, fordi Horsens er den type hold, de er. De spiller meget fysisk og står langt tilbage, så det handlede for os om at bevare tålmodigheden, for de var også svære at åbne op i dag (mandag, red.). Jeg synes, at vi bevarede roen, og så scorede vi selvfølgelig på et rigtig godt tidspunkt til 1-0. Det vendte kampen på hovedet, og gjorde det hele mindre nervøst, sagde Mustapha Bundu, der dermed også - på det personlige plan - med en assist og en scoring fik revancheret sig efter et par mindre gode kampe.

- Jeg er glad. Det var vigtigt at vinde, men også at vi igen holdt nullet. Det viser, at vi er på rette vej, og at vi kan gøre en forskel i begge ender af banen, kom det fra Bundu.

AGF spiller igen på søndag. Der venter Brøndby på udebane. Og der bliver der helt sikkert også brug for afrikanerens spidskompetencer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her er lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce