Annonce
Debat

Mathiesen mener om flygtninge: De kan ikke blive her i al evighed

"De forskellige folkeslag, som allerede er kommet til Danmark, skal inddrages i dansk kultur og demokrati. Og hvis man søger dansk statsborgerskab, skal det selvfølgelig indgå som et krav, at man vil dansk demokrati. Hvis man ikke kan leve op til disse krav og evt. forbryder sig mod det danske samfund, mister man sit danske borgerskab og samtidig bliver bedt om at rejse tilbage til sit fødeland", skriver Knud N. Mathiesen. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

DEBAT: Stå vagt om danske værdier, dansk kultur og demokrati, som er Danmarks dna. Disse spørgsmål støder vi på igen og igen, og det gør vi, fordi de er meget vigtige for den danske befolkning.

Vi skal passe på, at vi ikke mister vores danske kultur og demokrati, og at det ikke er andre kulturer, der overtager vores danske værdier. Og det kan blive en realitet, hvis ikke vi siger stop for mere indvandring.

De forskellige folkeslag, som allerede er kommet til Danmark, skal inddrages i dansk kultur og demokrati. Og hvis man søger dansk statsborgerskab, skal det selvfølgelig indgå som et krav, at man vil dansk demokrati. Hvis man ikke kan leve op til disse krav og evt. forbryder sig mod det danske samfund, mister man sit danske borgerskab og samtidig bliver bedt om at rejse tilbage til sit fødeland.

Annonce


Vi som danskere skylder os selv og vores efterkommere at få det her stoppet, ellers er Danmark ikke det land, vi kender, om ganske få årtier.


Vi skal ikke miste vores danske værdier, fordi vi vil hjælpe andre mennesker, som er kommet i nød eller i vanskeligheder i deres hjemland. Hvis man som fremmed kommer her til landet for at bede om hjælp og tager det som en selvfølge, at man bliver hjulpet ... det skal man være taknemmelig for og ikke bare kræve ind og ikke vil indordne sig under danske forhold.

Der skal vi sætte krav til disse mennesker, de skal opføre sig ordentligt og ikke modarbejde danske samfundsforhold. Hvis ikke man vil det og gør det, bliver vi som samfund nødt til at sige stop og hjemsende disse mennesker til deres hjemlande eller et andet sted, hvor de kan få opholdstilladelse.

Vi er i den situation, at vi tager imod uden at sætte betingelser og krav, det har vi gjort i 30-35 år eller derover, det skal vi have lavet om på. Når man kommer her til landet, skal man indordne sig efter danske forhold, man skal yde for at kunne nyde, alt andet er urealistisk, man skal være bevidst om som fremmed her i landet, at vi yder en beskyttelse, men man skal ikke tage som en selvfølge, at man skal opvartes, nej, man skal selv være med til at yde, og det skal man fra dag et.

Og så skal man gøres opmærksom på, at det er et midlertidigt ophold, man kan ikke blive her i al evighed. Vi som danskere skylder os selv og vores efterkommere at få det her stoppet, ellers er Danmark ikke det land, vi kender, om ganske få årtier.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anders var ramt af angst og alkohol: - Men jeg opdagede, at jeg kunne løbe fra det hele

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

AGF bekræfter: Ung svensk back får fem år i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Endelig var der ro på Aarhus Ø: Men så skar kommunen ned på vagtordningen

Sport

En spændende søndag i Tokyo: Det største århusianske guldhåb åbner sin konkurrence

Alarm 112

To skoleelever overfaldet på sidste skoledag: Fire afgangselever bortvist på stedet

Sport For abonnenter

Stiftens bud: Så mange medaljer får århusianerne med hjem fra OL

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Stop vold mod børn - men med lighed for loven

Aarhus

Buschauffør sagde op på grund af billetsnyderi: - Halvdelen betaler ikke for turen

Danmark

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aarhus

Lørdagens coronatal for Østjylland: Det ser ud til at gå den  rigtige vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En fransk turistfælde midt i Aarhus

Sport

Aarhus-svømmer diskvalificeret: Danskere svømmere er langt fra OL-semifinaler

Annonce