Annonce
Østjylland

Mathilde Falch fyldte Horsens Ny Teater med ufortyndet kærlighed

Mathilde Falch lagde ikke skjul på, at hun havde glædet sig til at spille på Horsens Ny Teater - og glæden kunne mærkes hele koncerten igennem. Foto: Flemming Ege

Mathilde Falch nød at optræde på Horsens Ny Teater - og publikum nød hendes sange.

Horsens: All you need is love. Det gamle Beatles-hit kunne stå som overskrift, da Mathilde Falch og hendes band torsdag aften stod på scenen i Horsens Ny Teater.

Det blev i sandhed en aften så fyldt med kærlighed, at det må have sat sig i vægge, stole og den store sals stukloft.

For Mathilde Falch øste kærlighed ud over sine fire musikere, der leverede masser af energi. Hun fortalte, hvor meget hun elsker manden, hun nu er gift med på femte år. Hun sendte igen og igen kærlige knus ud over de små 100 tilskuere ved cafebordene. Og hun udtrykte flere gange taknemmelighed over at optræde på netop Horsens Ny Teater.

- Vi spiller tit på steder, hvor folk hælder øl ud over hinanden og snakker i baggrunden. Derfor er det så rart med jer, for I lytter bare, sagde hun.

Jo - og selv tak. Fordi der er sandelig også noget at lytte til.

Annonce
Med på scenen havde Mathilde Falch (fra venstre) tangentspiller Morten Puper, trommeslager Adam Winberg, bassist Jeppe Skovbakke (som fyldte 40 torsdag) og guitarist Christian Ki. Foto: Flemming Ege

Når livet ikke makker ret

For Mathilde Falch stiller med sange, som hæver sig milevidt over hovedparten af de sproglige klicheer og ligegyldigheder, der karakteriserer mange af hendes lidt mere poppede kolleger.

Baggrunden lægger hun ikke skjul på - heller ikke torsdag aften: At hun har været derude, hvor psykiske problemer og misbrug gjorde livet så svært, at "jeg ikke rigtigt syntes, det var noget for mig". Kun når hun begyndte at skrive, kom der mening i tingene - og sådan blev de første sange født.

Så vi var både derhenne, hvor galskaben og meningshedløsheden kan føles helt uoverstigelig - og dér, hvor kærligheden sætter sig igennem. Fra "Stikkende savn" om længslen efter et sted, hvor alt det destruktive ikke får plads, til "Tusind grunde" om de lykkelige øjeblikke, hvor man ønsker, at man kan sætte tiden i stå.

Foto: Flemming Ege

Masser af plusser

Alt sammen blev det hjulpet på vej af et band, som med en herligt skramlet lyd spillede sangene dansende fulde af liv.

Og jo, der var undervejs melodier, som ligner hinanden lidt for meget. Men når man kan slutte af med et festfyrværkeri som "Ild i min røg", står der på facit-linjen masser af plusser.

Plus masser af Mathildes ufortyndede kærlighed.

Foto: Flemming Ege
Foto: Flemming Ege
Foto: Flemming Ege
Foto: Flemming Ege
Foto: Flemming Ege
Foto: Flemming Ege
Foto: Flemming Ege
Foto: Flemming Ege
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce