Annonce
Sport

Maze og bordtennismakkere kæmper for OL-billet

Yuya Shino/Reuters
Michael Maze og resten af det danske landshold skal slå Frankrig og endnu et hold for at komme til OL.

Danmark har aldrig deltaget i konkurrencen for hold i bordtennis ved OL, men det satser landsholdsspillerne på at ændre på i år.

Torsdag skal Danmark i kamp mod Frankrig ved et OL-kvalifikationsstævne i Gondomar i Portugal.

De to nationer kæmper om retten til at møde vinderen af opgøret mellem Slovakiet og Rumænien. Klares begge opgaver, er Danmark klar til OL.

Med på det danske hold er 38-årige Michael Maze, som håber på deltagelse ved OL for femte gang.

- Danmark har ikke haft et hold med til OL før, så det kunne være rigtig stort for dansk bordtennis, siger Michael Maze til DR.

- OL er det største i vores sport. En OL-deltagelse vil ikke være et punktum for mig, men det vil være stort at slutte med det. Når det er sagt, så handler det mere om sammenholdet og at kunne dele mine erfaringer videre til de yngre spillere.

Maze vandt OL-bronze i herredouble i 2004 i Athen, da han spillede med landsmanden Finn Tugwell. Maze deltog også i 2000, 2008 og 2012.

I 2016 stoppede han karrieren, men den blev genoptaget to år senere med håbet om endnu en OL-deltagelse.

Hvis Danmark skal kvalificere sig, skal holdet overgå sin seedning. Danmark er seedet som nummer 22 ud af de 34 lande, der kæmper om ni OL-pladser ved kvalifikationsstævnet.

Frankrig er seedet som nummer fire.

Ifølge landstræner Linus Mernsten er nøglen, at danskerne ikke lader sig kyse af franskmændenes favoritværdighed.

- Det er et af verdens bedste hold, men jeg ved også, de bliver nervøse, hvis de bliver presset. Det er det, vi håber, vi kan gøre ved dem, siger landstræneren til DR.

Det danske hold består foruden Maze af Jonathan Groth, Anders Lind og Tobias Rasmussen. Ifølge Bordtennis Danmark stiller Frankrig med Simon Gauzy, Emannuel Lebesson, Can Akkuzu og Tristan Flores.

Kampen mellem Danmark og Frankrig begynder klokken 17 dansk tid.

/ritzau/

Annonce
DR Sportens interview med Michael Maze
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce