Annonce
Debat

Med frygt for at lyde som hr. Arnesen fra Damernes Magasin: Væksten på havnen kan fortsætte, hvis vi passer godt på den

"Særligt indenfor containerområdet er det af stor betydning for det bagvedliggende erhvervsliv, at havnen fortsat evner at kunne håndtere øgede godsmængder", skriver Mogens Ellerbæk. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

DEBAT: Kære Hugo Pedersen, tak for dit indlæg i Stiftstidende forleden (12. februar, red.), hvori det forekommer mig, at du forbigår de af havnens iværksættere, som skabte forudsætningen for, at havnens ledelse både dengang og nu kunne imødekomme behovet for havnens etapevise udbygning.

Ikke altid krediteret for havnens vækst af datidens kolleger på havnen var skibsmæglerne Poul Stenbøg, Bergman Smith & Co, samt Jørgen Esmann, Godtfred Jensen, foregangsmænd, og hertil kommer daværende ledelse og ejerkreds af Århus Stevedorekompagni.

Samspillet med særligt rederiet ØK og rederiernes ovenstående lokale repræsentanter og naturligvis havnens ledelse medførte, at Aarhus fik status som basishavn hos daværende konferencerederier. Udover at skabe arbejdspladser på havnen og hertil relaterede erhverv skabtes også forudsætningerne for, at østjyske eks- og importvirksomheder fik konkurrencedygtige betingelser med bl.a. nordtyske-/Benelux-virksomheder.

Annonce

Med frygt for at lyde som hr. Arnesen fra Damernes Magasin tror jeg, at de seneste årtiers vækst, betjening af vore betydelige produktionsvirksomheder, vil kunne fortsætte de kommende år.

Med senere engagerede ledelser af Aarhus Havn skabtes situationen, vi har i dag med fortsat dygtige, driftige iværksættere som forudsætning for, at lasten finder sin vej igennem "vor" havn. Udover nævnte har dygtige personer som bl.a. Finn Jensen, Tom Jørgensen (Thor Jørgensen/Maersk), Peter Bohnsen (Unifeeder) og mange flere fået ideerne og ført dem ud i livet til således, i fælles virketrang med havnens ledelser, at have skabt forudsætningerne for landets største erhvervshavn.

Særligt indenfor containerområdet er det af stor betydning for det bagvedliggende erhvervsliv, at havnen fortsat evner at kunne håndtere øgede godsmængder, prioritetslast, i direkte konkurrence med nære kontinenthavne, hvor de senere års tilførsel af last bl.a. til og fra Nordatlanten er med til at sikre rederiernes interesse og konkurrencevilkår for havnen og dets brugere.

Med frygt for at lyde som hr. Arnesen fra Damernes Magasin tror jeg, at de seneste årtiers vækst, betjening af vore betydelige produktionsvirksomheder, vil kunne fortsætte de kommende år, betinget af, at transport- og logistikvirksomhederne stilles kapacitet samt bære- og konkurrencedygtig infrastruktur til rådighed. Det vil være med til at skabe og sikre arbejdspladser, velfærd - betænksom og engageret varsomhed i forhold til vor natur.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Nye toner: Borgerne får bedre muligheder for at blande sig i byudviklingen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Aarhus For abonnenter

Blufærdighedskrænkelse eller ej? Derfor er stripshow i Universitetsparken næppe strafbart

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Sport

Nyt Aarhus Stadion: Verdensberømte arkitekter med store stadioner på samvittigheden stadig med efter udskilningsrunde

Basketball For abonnenter

Se med her: Bakken Bears gik efter DM-guldet i kampen mod Svendborg Rabbits

Debat

Her findes ingen utidig snak om ældrebyrde: Seniorbofællesskabet Sonnesgården bygger de smukkeste broer mellem mennesker

Aarhus

Northside-direktør spåede godt billetsalg: Nu sælger festivalgæsterne deres billetter til spotpriser

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aarhus

Så slap betjentenes tålmodighed op: 29-årig bilist måtte gå hjem

AGF For abonnenter

Hvem skal være ny cheftræner i AGF? Se Stiftens 10 bud fra drømmetræneren til de frække outsidere

Aarhus

Se video og alle billederne: 3000 unge festede alkoholfrit i Grimhøj til kæmpe sidste skoledags-fest

Annonce