Annonce
Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

22-årige Simon Cederholm Lyhne har tårnhøje ambitioner for hjælpe-appen Shouter, der netop er gået i luften. Foto: Shouter.
Den århusianske hjælpe-app, Shouter, hvor enhver kan søge hjælp til alt fra lampeopsætning til fotografering, er nu gået i luften. Og med opbakning fra nogle af branchens sværvægtere er ambitionerne mildest talt tårnhøje.

ERHVERV: Hvis man har ti tommelfingre - eller bare har travlt - kan mange nok genkende, at lamper og gardiner får lov at stå lidt for længe henne i hjørnet, før de bliver hængt op.

Men nu er hjælpen kun få tryk på telefonen væk.

Fredag gik 22-årige Simon Lyhnes nye app, Shouter, nemlig i luften. En markedsplads, hvor private nemt og sikkert kan søge om hjælp til store og små praktiske opgaver i hverdagen.

Annonce

- Vi har samlet de bedste i byen, så man allerede nu nemt og simpelt kan finde kvalificeret hjælp til de mange frustrerende hverdagsopgaver. Vi har allerede fået tusind downloads, siden vi gik i luften, og det er altså ret vildt for en app, fortæller stifter og administrerende direktør, Simon Lyhne, til Århus Stiftstidende.

Millionopbakning og tårnhøje ambitioner

Appen har været undervejs, siden virksomheden blev til i 2020, og i mellemtiden har nogle særdeles prominente navne fået øjnene op for potentialet.

Det her er lidt af en go big eller go home case. Vi tror på, at vi kan blive unicorn (startup værdisat til plus en milliard dollars red.) indenfor fem år. Det er kun de virksomheder, der virkelig kan levere en værdi til folk, der bliver så store, og det mener jeg, at vi gør.

Simon Cederholm Lyhne, stifter og administrerende direktør, Shouter.

Nogle af branchens tungeste sværvægtere, der blandt andet tæller Bestseller-ejer Anders Holch Povlsens investeringsfond Founderment Ventures, har således valgte at støtte op om projektet med kapitalindsprøjtninger på samlet set omkring 3 millioner kroner.

Og det er med god grund, hvis man spørger Simon Lyhne. Han mener nemlig, at platformen udfylder et oplagt hul i markedet.

- Udover nogle få spillere på det amerikanske marked, så er der ingen herhjemme eller i Europa, der kan tilbyde sådan en platform, hvor du både er NemID-registreret og forsikret. Vores største konkurrenter er nok Facebookgrupper og fædre, griner den unge iværksætter.

Sådan fungerer det

Startupvirksomheden Shouter blev stiftet i 2020 og er en online markedsplads, hvor folk nemt og hurtigt kan komme i kontakt med verificerede og kompetente folk, der kan hjælpe dem med hverdagens praktiske udfordringer.

  • Man opretter sig på appen som enten shouter (den, der mangler hjælp) eller do'er (den, der kan hjælpe).
  • Appen fungerer så som en markedsplatform, hvor private opretter projekter, som kvalificeret arbejdskraft kan byde ind på og blive betalt et forudbestemt beløb for.
  • Appens brugere er sikret ved både NemID-verificering samt en aftale med forsikringsselskabet Tryg, der træder til, hvis noget går galt.
  • Opgaverne kan handle om snart sagt alt. Fra håndværk til flytning. Eller måske en fotografopgave. Eneste barriere er, at arbejdet skal leve op til de retningslinjer, der sørger for, at forsikringen dækker.

Derfor er han heller ikke bleg for at male med den helt store pensel, når snakken falder på, hvordan forventer, at fremtiden ser ud.

- Det her er lidt af en go big eller go home case. Vi tror på, at vi kan blive unicorn (startup værdisat til plus en milliard dollars, red.) indenfor fem år. Det er kun de virksomheder, der virkelig kan levere en værdi til folk, der bliver så store, og det mener jeg, at vi gør.

Annonce

Fremtidens arbejdsmarked?

Coronakrisens nedlukninger har tvunget mange til at arbejde hjemme.

For nogle har det været en udfordring, men for andre har det været en øjenåbner. Det mener folkene bag Shouter, at deres app spiller ind i.

Simon Lyhne (th.) med medstiftere Adam Lyhne (tv.) og Dan Sunesen ( i midten). Foto: Shouter.

Faktisk går de længere end bare det. De mener nemlig, at Shouter-konceptet kan blive en forsmag på, hvordan arbejdsmarkedet i fremtiden vil blive indrettet.

- Arbejdsmarkedet ændrer sig markant lige nu. Alt det her med, at man har fået mere fleksible rammer for, hvordan man tilrettelægger sin arbejdsdag, så den passer bedre ind i ens hverdag med børn, familie og livsstil. Det er ikke længere bare 8-16, fortæller Simon Lyhne og fortsætter:

- Alt det er jo noget, vores app støtter op om. En bedre work-life-balance. Derfor tror vi på den her kravlegård for iværksætteri og nye selvstændige, vi er ved at skabe. Hvis vi kan skabe et rum til alle dem, der er virkelig gode til noget, men ikke helt har troen på det til at starte selv - med alt hvad det indebærer af markedsføring og så videre - så tror jeg virkelig, det vil have værdi.

Vi skal være de største i Europa. Og det mener jeg også er mere end realistisk, når jeg kigger rundt på det europæiske marked.

Simon Cederholm Lyhne, stifter og administrerende direktør, Shouter.

Udover at stille platform og forsikringsaftale til rådighed, sørger appen også for, at man er ordentligt klædt på over for skattefar. For eksempel ved at bogføre ens indtægter i appen samt producere guides over, hvad man må tjene som B-indkomst.

Annonce

Kun i Aarhus - til en start i hvert fald

I opstarten er det helt eksklusivt århusianerne, der kan få glæde af appen.

Og det er der god logik bag. Aarhus er nemlig en oplagt by at teste konceptet af i, fortæller Simon Lyhne.

- Aarhus er jo en studieby. Derfor er der rigtig mange, der måske står midt i en flytning men kun lige kan skrabe sammen til dagen og vejen. Her kan Shouter skabe en masse værdi, og det er det, vi nu skal have fortalt århusianerne.

Planen er at teste konceptet her i byen de næste 6-8 måneder, hvorefter der igen skal rejses kapital, så forretningen kan udvides.

I første omgang til København, og herefter videre til det store udland.

- Vi skal være de største i Europa. Og det mener jeg også er mere end realistisk, når jeg kigger rundt på det europæiske marked.

Annonce
For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Aarhus For abonnenter

Blufærdighedskrænkelse eller ej? Derfor er stripshow i Universitetsparken næppe strafbart

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Aarhus

Så slap betjentenes tålmodighed op: 29-årig bilist måtte gå hjem

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Sport

Nyt Aarhus Stadion: Verdensberømte arkitekter med store stadioner på samvittigheden stadig med efter udskilningsrunde

Basketball For abonnenter

Se med her: Bakken Bears gik efter DM-guldet i kampen mod Svendborg Rabbits

Østjylland

Bare rolig, Færgebyen er på vej: Men først skal der laves en særlig væg til at holde på kajen

Aarhus

Northside-direktør spåede godt billetsalg: Nu sælger festivalgæsterne deres billetter til spotpriser

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aarhus

Se video og alle billederne: 3000 unge festede alkoholfrit i Grimhøj til kæmpe sidste skoledags-fest

AGF For abonnenter

Hvem skal være ny cheftræner i AGF? Se Stiftens 10 bud fra drømmetræneren til de frække outsidere

Aarhus

Napoli-tricks i Bispehaven: To mænd hoppede ind i kvindes bil, holdt hende som gidsel og stjal hendes tasker

Annonce