Annonce
Navne

Medaljer til østjyder

Foto: Martin Ravn

Landsdommer i Vestre Landsret Lis Frost, Aarhus C, er benådet med kommandørkorset af Dannebrogordenen.

Byretspræsident ved Retten i Randers Martin Møller-Heuer, Låsby, er benådet med ridderkorset af 1. grad af Dannebrogordenen.

Landsdommer i Vestre Landsret Claus Korsholm Rohde, Aarhus C, er benådet med ridderkorset af Dannebrogordenen.

Forhenværende erhvervschef i Djurslands Bank Jens Daugaard, Kolind, er tildelt den kongelige belønningsmedalje med krone.

Den kongelige belønningsmedalje er tildelt administrationsmedarbejder i Djurslands Bank Jørgen Peter Antonsen, Kolind, og forhenværende chauffør i Gert Svith A/S Preben Nielsen, Balle.

Fortjenstmedaljen i sølv er tildelt overlærer på Hovedgård Skole Marianne Charlotte Christensen, Risskov, overlærer på Højvangskolen Glenny Olin Jacobsen, Skanderborg, assistent i Miljøstyrelsen Bente Rasmussen, Malling, og dagplejer i Område Grenaa Jane Lilian Richardy, Grenaa.

/ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];