Annonce
Erhverv

Medie: Kapitalfond vil redde Spies ud af Thomas Cook-ruin

Phil Noble/Reuters
Spies, Ving og Tjæreborg kan være på vej over i kapitalfonden Tritons ejerskab, skriver Sky News.

Den britiske kapitalfond Triton forsøger ifølge Sky News' kilder at gøre et nyt forsøg på hente tre skandinaviske rejseselskaber, herunder danske Spies, ud af ruinerne fra den kollapsede fly- og rejsegigant Thomas Cook.

Det fortæller anonyme kilder til det britiske medie.

Britiske Thomas Cook måtte i september opgive at redde stumperne og søge om likvidation - en proces, hvor et selskab, der lukker, sælger alle sine forskellige aktiver for at rejse penge til at betale koncernens kreditorer.

Det har sendt Thomas Cooks afdelinger i forskellige europæiske lande ud i en vild kamp for at finde en fremtid på egen hånd.

I Holland blev afdelingen hurtigt insolvent og opgav, mens den franske afdeling i starten af oktober blev sat under administration.

I Tyskland har delstaten Hesse og den føderale regering fået lov af EU til at låne 380 millioner euro - svarende til 2,8 milliarder kroner - til luftfartsselskabet Condor.

Håbet er, at det kan få tilstrækkelig luft under vingerne til at overleve på egne ben.

Ifølge Sky News er Triton i fremskredne forhandlinger om at overtage de tre skandinaviske rejseselskaber Spies, Ving og Tjæreborg med de tre selskabers cirka 5000 ansatte.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Uforsvarlig medicinhåndtering og manglende journalføring: Indsattes patientsikkerhed er truet i flere fængsler og arresthuse

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Video: 52-årig mand skudt af politiet under Stram Kurs-demo i Aarhus - uroligheder i Gellerupparken

Annonce