Annonce
Udland

Medier: Dødt løb i Israel med næsten alle stemmer optalt

Gali Tibbon/Ritzau Scanpix

Israels to største partier står til at få lige mange pladser i parlamentet, viser foreløbigt resultat.

Israelske medier rapporterer, at der med næsten alle stemmer optalt er dødt løb mellem Benjamin Netanyahus Likud-parti og hans største udfordrer, partiet Blå og Hvid, der er under ledelse af Benny Gantz.

Forskellige israelske medier skriver, at både Netanyahus højreorienterede Likud og Gantz' Blå og Hvid står til at få 32 pladser i parlamentet, som i alt har 120 pladser.

Dette baserer sig på foreløbige resultater med over 90 procent af stemmerne optalt. Avisen The Times of Israel siger, at 96 procent af stemmerne er optalt.

I det foreløbige resultat er der ikke nogen åbenlys vej frem for en koalitionsdannelse. Det øger sandsynligheden for mulige forhandlinger om en regering bestående af de to store partier.

Tidligere forsvarsminister Avigdor Lieberman kan blive tungen på vægtskålen i kommende forhandlinger. De foreløbige resultater giver hans nationalistiske parti, Yisrael Beitenu, ni pladser.

Den overvejende arabiske Fællesliste står til at blive det tredjestørste parti i parlamentet med 12 pladser.

Det kan komme til at betyde, at arabiske partier kan få mulighed for at blokere for, at Netanyahu fortsætter som premierminister, hvis de beslutter at støtte Gantz som regeringschef.

Israels arabiske partier har traditionelt ikke støttet nogen personer til posten som premierminister.

Netanyahu sagde på valgdagen, at Israel har brug for en stærk, stabil zionistisk regering, der kan samarbejde tæt med USA's præsident, Donald Trump.

- Meget snart vil århundredets plan blive præsenteret af min nære ven, præsident Trump.

- Forhandlingerne med præsident Trump vil forme Israels fremtid for de kommende generationer, sagde han med henvisning til USA's fredsplan for Mellemøsten, der angiveligt snart bliver præsenteret.

Den tidligere hærchef Benny Gantz sagde i sin tale på valgaftenen, at han vil tale med "alle" i et forsøg på at danne en samlingsregering.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce