Annonce
Udland

Medier: Gerningsmand i London var tidligere dømt for terror

Peter Nicholls/Reuters
Formodet gerningsmand bag knivangreb i London var angiveligt kendt af myndighederne for terrorforbindelser.

Den formodede gerningsmand bag et knivangreb i London, der har kostet to andre livet og efterforskes som terrorisme, er tidligere dømt for terrorrelaterede forbrydelser.

Det skriver den britiske avis The Times. Første linje på avisen forside lyder:

- En dømt terrorist løsladt fra fængsel efter at have indvilget i at lade sin færden overvåge stak af og dræbte to personer under et angreb, før han blev skudt af politiet.

Avisen skriver, at den har oplysningerne fra anonyme regeringskilder. De beskrev ordret hans domme som værende "terrorrelaterede lovovertrædelser."

Hans færden er blevet overvågnet med en elektronisk gps-enhed.

Britisk politi har intet oplyst om den formodede gerningsmand.

Ifølge The Times deltog han kort før angrebet i et arrangement i London vedrørende rehabilitering for tidligere indsatte.

Gerningsmanden stak en række mennesker med kniv, hvoraf mindst to har mistet livet. Derudover er en person indlagt og i kritisk men stabil tilstand, mens to andre også er indlagt.

Efter at være blevet afvæbnet af civile på London Bridge blev den formodede gerningsmand skudt og dræbt af politiet.

Manden havde på daværende tidspunkt et bælte spændt om livet, som senere viste sig at være en attrap for et bombebælte.

Hændelsen efterforskes som terrorisme, oplyser britisk politi.

Det er ikke kun The Times, der har fået oplyst, at den formodende gerningsmand var kendt af myndighederne.

En anonym "sikkerhedskilde" har fortalt nyhedsbureauet PA, at den mand, som betjente skød og dræbte, var kendt af politiet for forbindelser til terrorgrupperinger.

Tidligere på aftenen kaldte premierminister Boris Johnson det for en "fejl" at løslade kriminelle, der har begået "alvorlig og voldelig" kriminalitet, for tidligt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Midtby-parkering udløser debat i byrådssalen: Venstre vil ændre nye regler, før de reelt er indført

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce