Annonce
Udland

Medier: Gerningsmand i London var tidligere dømt for terror

Peter Nicholls/Reuters
Formodet gerningsmand bag knivangreb i London var angiveligt kendt af myndighederne for terrorforbindelser.

Den formodede gerningsmand bag et knivangreb i London, der har kostet to andre livet og efterforskes som terrorisme, er tidligere dømt for terrorrelaterede forbrydelser.

Det skriver den britiske avis The Times. Første linje på avisen forside lyder:

- En dømt terrorist løsladt fra fængsel efter at have indvilget i at lade sin færden overvåge stak af og dræbte to personer under et angreb, før han blev skudt af politiet.

Avisen skriver, at den har oplysningerne fra anonyme regeringskilder. De beskrev ordret hans domme som værende "terrorrelaterede lovovertrædelser."

Hans færden er blevet overvågnet med en elektronisk gps-enhed.

Britisk politi har intet oplyst om den formodede gerningsmand.

Ifølge The Times deltog han kort før angrebet i et arrangement i London vedrørende rehabilitering for tidligere indsatte.

Gerningsmanden stak en række mennesker med kniv, hvoraf mindst to har mistet livet. Derudover er en person indlagt og i kritisk men stabil tilstand, mens to andre også er indlagt.

Efter at være blevet afvæbnet af civile på London Bridge blev den formodede gerningsmand skudt og dræbt af politiet.

Manden havde på daværende tidspunkt et bælte spændt om livet, som senere viste sig at være en attrap for et bombebælte.

Hændelsen efterforskes som terrorisme, oplyser britisk politi.

Det er ikke kun The Times, der har fået oplyst, at den formodende gerningsmand var kendt af myndighederne.

En anonym "sikkerhedskilde" har fortalt nyhedsbureauet PA, at den mand, som betjente skød og dræbte, var kendt af politiet for forbindelser til terrorgrupperinger.

Tidligere på aftenen kaldte premierminister Boris Johnson det for en "fejl" at løslade kriminelle, der har begået "alvorlig og voldelig" kriminalitet, for tidligt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce