Annonce
Sport

Medier: Tidligere atletikpræsident tiltales i korruptionssag

Jason Lee/Reuters
Lamine Diack er mistænkt for at have medvirket til hvidvaskning og korruption, skriver nyhedsbureauer.

Den tidligere præsident i Det Internationale Atletikforbund (IAAF) Lamine Diack står foran en retssag sammen med sønnen Papa Massata Diack. Begge er tiltalt for at have medvirket til hvidvaskning og korruption.

Det siger kilder med tilknytning til efterforskningen over for nyhedsbureauerne AFP og AP. Oplysningerne er ikke officielt bekræftede.

86-årige Lamine Diack var præsident i IAAF fra 1999-2015, men hans regeringstid sluttede i kaos med beskyldninger om, at han sammen med sin søn prøvede at forhindre en dopingsag mod Rusland mod betaling.

Papa Massata Diack har tidligere arbejdet som marketingskonsulent for IAAF. Ligesom sin far har han nægtet at deltage i efterforskningen af sagen.

Yderligere fire personer vil blive tiltalt i sagen, skriver AFP.

Det drejer sig om Valentin Balakhnichev, der er tidligere præsident i Det Russiske Atletikforbund, Alexei Melnikov, der er tidligere landstræner for russiske mellemdistanceløbere, Habib Cissé, der er tidligere rådgiver for Lamine Diack, og Gabriel Dolle, der er tidligere antidopingchef i IAAF.

Sagen er blevet efterforsket i Frankrig, fordi de involverede mistænktes for at have brugt landet til at hvidvaske penge. Alene hvidvask kan give op til ti år i spjældet, skriver AP.

IAAF udelukkede i november 2015 Rusland fra alle internationale atletikkonkurrencer på grund af mistanke om, at landet havde et statskontrolleret dopingprogram.

Russiske atleter var udelukket fra at konkurrere under det russiske flag ved OL i Rio året efter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Malerfirma hyrede coach til at hjælpe sig gennem fusion:  38 medarbejdere havde vidt forskellige måder at gøre tingene på

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce