x
Annonce
Debat

Medierne dækker valget som en fodboldkamp

Det er vanskeligt at se forskel på mediedækningen af en superligakamp på TV3+ og en politisk debat i valgkampen på TV.

De politiske topmøder i tv illustrerer de skræmmende nære ligheder i mediernes tilgang til de to stofområder.

Annonce

Som ved en sportsbegivenhed varer optakten til opgøret gerne lige så lang tid som selve begivenheden. Eksperterne skal vurdere kampformen og forudse, hvilke strategiske kaniner de to kamphaner hiver op af hatten. Til at guide os igennem aftenen er ekspertkommentatorerne anbragt i bedste Carsten Werge- og Per Frimann-stil klar til at tage temperaturen på dansk politik i selskab med en flot kvindelig studievært på den anden side af disken.

Missionen er at fortælle os, hvem der vinder og forsvinder, inden fløjten lyder. Eksperterne drøfter en række tv-klip med retoriske fuldtræffere, elegante finter og indøvede detaljer fra de forrige kampe, inden vi skal have en dugfrisk meningsmåling.

For medierne fungerer de, som oxygen for mennesker og vand for fisk. De kan ikke leve uden de farvede søjler med procentsatser og blokbogstaver.

Heldigvis for dem kommer der en seks stykker om dagen, og hvis de begynder at halse efter vejret, kan de gudskelov tænde for TV2 News og se den nyeste meningsmåling mejslet fast i venstre side af tv-skærmen.

Helle Thorning er begyndt at præstere fornuftigt, mener de sagkyndige. Hun har en god omgang med ordene og formår at trænge igennem den blå forsvarsmur, som er blevet tvunget til at åbne sig yderligere op for at kunne true den anden vej.

Nu begynder opgøret endelig, og Lars Løkke Rasmussen viser fra start, at støvlerne er skruet ordentlig på i dag. Tordenstøvlen flugter et projektil af sted afledt af en ægte Laudrup-manøvre, bedre kendt som udlændingekortet. En taktik, flere succesfulde kaptajner har benyttet sig af gennem tiden, blandt andet Pia Kjærsgaard fra DF, som i 90erne byggede sit hold op fra ingenting med genpres på udlændinge.

Twitter rødgløder. Roligans og hooligans flyver til tasterne og forsøger at vinde folkets gunst, som svar på Løkkes angreb.

Imens fortsætter kampen, og der bliver gået til stålet. Dommer Tine Gøtzsche har lagt en hård linje. I alt 28 afbrydelser fra Helle Thorning, bliver der senere på aftenen konstateret, uden dommeren hiver en ostemad op af lommen.

Men da Thorning lægger hovedet på skrå og siger »nåååh da« til manden fra Græsted, efter at han endnu en gang har stampet fornærmet i jorden, bryder helvede løs.

Jorden åbner sig, og ud vælter det med afsagte domme, som kan læses i bunden af skærmen i samme sekund.

60 minutter plus tillægstid er gået, og kampen er slut. Kombattanterne puster ud og får en tår vand, men hvem har vundet?

Det bliver medierne nødt til at spørge oraklerne med spåkuglerne om, som heldigvis også har taget dommercertifikat. Løkke var stærkest i første halvleg, Thorning i anden, det må være en uafgjort.

For at få den endelige domsafsigelse må vi afvente folkets dom og dermed donere flere midler til meningsmålingsinstitutterne og legitimere deres eksistensberigtigelse.

Der måles og sammenlignes med et identiske regneark, and the winner is?

Who cares?

Det finder vi ud af på valgdagen, når vi får de første exit polls!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce