Annonce
Indland

Mediers boykot af Volbeat-koncert kan være ulovlig

Jean-Sebastien Evrard/Ritzau Scanpix

Ni medier er mistænkt for at forbryde sig mod konkurrenceloven efter fælles boykot af Volbeat-koncert i 2017.

Det kan være strafbart, at ni medier i fællesskab boykottede en Volbeat-koncert i Telia Parken i København i 2017.

Det fremgår af et brev fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som er blevet sendt til de respektive medier. Det skriver Politiken, som er et af de ni medier.

Medierne er ifølge Politiken under konkret mistanke for at have begået et strafbart forhold ved at forbryde sig mod konkurrenceloven.

Årsagen til boykotten var, at Volbeat havde nægtet at give akkreditering til Ekstra Bladet og musikmediet Devilution.

Når journalister akkrediteres, får de formel tilladelse til at deltage i arrangementet og adgang til eventuelle pressefaciliteter.

Efter de to mediers opfattelse skete det som følge af kritiske omtaler.

I alt ni medier, herunder Politiken, Information og Ekstra Bladet, besluttede derfor at afstå fra at anmelde gruppens koncert.

Det har nu fået Konkurrencestyrelsens opmærksomhed.

- Styrelsen skal i den forbindelse gøre opmærksom på, at det er forbudt for virksomheder med videre at indgå aftaler eller samordne praksis, der direkte eller indirekte har til formål eller til følge at begrænse konkurrencen, står der ifølge Politiken blandt andet i brevet.

Ifølge avisen har styrelsen bekræftet, at der er rejst sag.

- Vi har taget den op, fordi vi undrede os over, at konkurrerende medier har indgået en aftale om at boykotte, siger kontorchef Søren Bo Rasmussen fra Konkurrencestyrelsen til Politiken.

Boykotten af Volbeat gentog sig i 2019, da Volbeat spillede en stor stadionkoncert i Ceres Park i Aarhus.

Volbeats seneste udgivelse "Rewind, Replay, Rebound" fra august blev heller ikke anmeldt, fordi Volbeat havde nægtet at udlevere et eksemplar af udgivelsen til Ekstra Bladet og Devilution.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce