Annonce
Aarhus

Medom: Plan om store skoledistrikter er politisk død

- Den store utryghed, forslaget har skabt blandt forældre og en masse andre borgere, må vi tage bestik af og lytte til, siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge. Foto: Kim Haugaard

Et forslag om at skabe større skoledistrikter i Aarhus er på vej ud af de forestående budgetforhandlinger en uge efter, at forslaget blev offentliggjort. Det vurderer rådmand for Børn og Unge.

Annonce

AARHUS: Forslaget om at sammenlægge folkeskoler i Aarhus til større skoledistrikter er dødt rent politisk.

Det mener Thomas Medom, der i en pressemeddelelse vurderer, at byrådets ønske om at skabe større skoledistrikter i Aarhus nu er på vej ud af de forestående budgetforhandlinger - blot en uge efter, at forslaget blev offentliggjort.

Thomas Medom (SF) har yderst vanskeligt ved at se forslaget blive til virkelighed: - Den store utryghed, forslaget har skabt blandt forældre og en masse andre borgere, må vi tage bestik af og lytte til. Der er sendt et utvetydigt signal via et væld af medier, direkte henvendelser, i breve og tilkendegivelser, som viser opbakning til en lokal folkeskole som en stærk og kulturbærende institution, siger Thomas Medom.

I Århus Stiftstidende onsdag lagde han allerede selv afstand til planen, som byrådet har bedt hans forvaltning om at udarbejde, og som der netop i denne uge holdes orienteringsmøder om på byens skoler.

Annonce

Høring fortsætter

På baggrund af de entydige tilkendegivelser finder Thomas Medom det mest rigtigt at melde sin vurdering ud nu, selv om høringsfasen først slutter 12. september.

- En ting er at få så vidtgående et strukturforslag besluttet politisk, en anden er at få det gennemført bagefter. Det kræver bred politisk opbakning i byrådet, og det kræver opbakning fra forældrene. Med de meldinger, der er kommet frem i de seneste dage, synes hverken det ene eller det andet at være til stede, siger Thomas Medom.

Thomas Medom peger i stedet for ny skolestruktur på en skattestigning som SFs svar på en del af de sparekrav, som Aarhus Kommune står over for. Kommunen skal samlet spare 241 mio. kr. næste år.

- Vi har også fortsat en række udfordringer med blandt andet en trængt økonomi på skolerne, integrationen i det vestlige Aarhus og at hver syvende unge ikke er fagligt kompetent til at tage en ungdomsuddannelse. Det kom det oprindelige forslag med et ansvarligt bud på at løse ved blandt andet at spare på administration og ledelse. Disse udfordringer må vi nu påtage os politisk, siger Thomas Medom.

Hør journalist Søren Willumsen fortælle om spareplanerne her:

Annonce

S: Vi venter på høring

Hos Socialdemokratiet ønsker man ikke at tage stilling til den nye skolestruktur eller rådmandens melding.

- Vi afventer, at høringen er slut, og vi har hørt borgernes, de ansattes og organisationernes inputs til alle dele af sparekataloget, siger politisk ordfører Anders Winnerskjold (S).

Han tilføjer, at de partier, der ikke vil gennemføre skolesammenlægningen bør komme med alternative spareforslag.

Thomas Medom mener, at skatten bør sættes op i stedet for besparelserne?

- Ja, men det er bare ikke realistisk, og det ved Thomas Medom godt. For det er en ekstrem ineffektiv måde at skaffe penge på. Hvis man opkræver skatter for 160 mio. kr. får man effektivt kun 17 mio. kr. ud af det på grund af sanktioner fra staten. Samtidig er der politisk flertal imod skattestigninger, så det forslag er ikke brugbart, og det ved SF godt. Derfor bør han komme med forslag til andre besparelser, mener Anders Winnerskjold og Socialdemokraterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester til rådmand: Træk selv fogedforbud tilbage i plejesag

Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce