Annonce
Livsstil

Meget mobil for pengene

S5 Neo er pakket ind i plast, men konstruk­tionen er vandtæt.

Vi har langtids-testet Samsungs nyfortolkning af den klassiske Galaxy S5.

Øjeblikkets bedste mobiltelefon hedder Galaxy S7, men prisen starter omkring 5000 kroner. For under det halve får du S5 Neo, som har flere af de samme kvaliteter. Telefonen er en genudgivelse af den gamle S5, der var topmodel for et par år siden. Og modsat Samsungs mini-modeller er her ikke tale om en skrabet variant.

Annonce

Materialet er plast, men hvis telefonen pakkes ind i et omslag, ser man jo alligevel kun skærmen. Vægten er lav, og telefonen er vandtæt - uden trælse flapper foran stikkene. Når bagstykket tages af, kan man let skifte batteriet eller udvide lageret (16 GB).

Flot skærm

Skærmen på 5,1 tommer har lavere opløsning end de nye topmodeller, men den er stadig knivskarp, og OLED-teknologien sikrer god kontrast og klare farver.

Kameraet leverer en opløsning på 16 megapixel. Det er faktisk mere end S7, som dog tager klart de bedste billeder, især i svagt lys. Men kameraet i S5 Neo overgår de fleste konkurrenter i prisklassen.

I maskinrummet arbejder en mere moderne processor end i den gamle S5. Det mærkes især på batteriets levetid, og efter måneders brug har vi endnu ikke haft behov for ekstra opladning i løbet af dagen. Krævende apps starter og afvikles i rask tempo, og betjeningen glider let.

Vi savner fingeraftrykslæseren og den infrarøde sensor, som var at finde i originalen. Men til den aktuelle pris er S5 Neo et stærkt bud i mobilernes mellemklasse.

SAMSUNG GALAXY S5 NEO

Fem stjerner ud af seks

Pris: fra 2082 kr. (www.kortlink.dk/m5ak)

Mål: 142 x 73 x 8 mm (145 g)

Skærm: 5,1 tommer (432 ppi)

Kamera: 16 megapixel (HD-video)

Lager: 16 GB (kan udvides)

Mere information: www.kortlink.dk/m5ag

PLUS:Stærk og vandtæt telefon til en god pris.

MINUS:Ingen fingeraftrykslæser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce