Annonce
Livsstil

Meget mobil for pengene

S5 Neo er pakket ind i plast, men konstruk­tionen er vandtæt.

Vi har langtids-testet Samsungs nyfortolkning af den klassiske Galaxy S5.

Øjeblikkets bedste mobiltelefon hedder Galaxy S7, men prisen starter omkring 5000 kroner. For under det halve får du S5 Neo, som har flere af de samme kvaliteter. Telefonen er en genudgivelse af den gamle S5, der var topmodel for et par år siden. Og modsat Samsungs mini-modeller er her ikke tale om en skrabet variant.

Annonce

Materialet er plast, men hvis telefonen pakkes ind i et omslag, ser man jo alligevel kun skærmen. Vægten er lav, og telefonen er vandtæt - uden trælse flapper foran stikkene. Når bagstykket tages af, kan man let skifte batteriet eller udvide lageret (16 GB).

Flot skærm

Skærmen på 5,1 tommer har lavere opløsning end de nye topmodeller, men den er stadig knivskarp, og OLED-teknologien sikrer god kontrast og klare farver.

Kameraet leverer en opløsning på 16 megapixel. Det er faktisk mere end S7, som dog tager klart de bedste billeder, især i svagt lys. Men kameraet i S5 Neo overgår de fleste konkurrenter i prisklassen.

I maskinrummet arbejder en mere moderne processor end i den gamle S5. Det mærkes især på batteriets levetid, og efter måneders brug har vi endnu ikke haft behov for ekstra opladning i løbet af dagen. Krævende apps starter og afvikles i rask tempo, og betjeningen glider let.

Vi savner fingeraftrykslæseren og den infrarøde sensor, som var at finde i originalen. Men til den aktuelle pris er S5 Neo et stærkt bud i mobilernes mellemklasse.

SAMSUNG GALAXY S5 NEO

Fem stjerner ud af seks

Pris: fra 2082 kr. (www.kortlink.dk/m5ak)

Mål: 142 x 73 x 8 mm (145 g)

Skærm: 5,1 tommer (432 ppi)

Kamera: 16 megapixel (HD-video)

Lager: 16 GB (kan udvides)

Mere information: www.kortlink.dk/m5ag

PLUS:Stærk og vandtæt telefon til en god pris.

MINUS:Ingen fingeraftrykslæser.

Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Voldsomme protester: Forældre i Åbyhøj truer med at forlade lokal skole

Annonce