Annonce
Østjylland

Mejeriansatte fik for lidt i løn: Nu kommer efterbetalingen

10 ansatte på Gjesing Mejeri får efterbetalt 620.000 kr., som de ved en fejl har fået for lidt i løn. Foto: Kim Haugaard
10 medarbejdere på Gjesing Mejeri ved Skanderborg fik ved en fejl ikke den løn, de skulle have haft efter overenskomsten. Nu ryster mejeriet op med 620.000 kr. i efterbetaling til medarbejderne og i bod for brud på overenskomsten.

SKANDERBORG/ODDER: En flok medarbejdere på Gjesing Mejeri mellem Skanderborg og Odder får nu efterbetalt et større beløb, som de har fået for lidt i løn.

Samlet skal det Arla-ejede mejeri af med 620.000 kr. til i omegnen af 10 af de 125 ansatte på mejeriet og i bod for at have brudt overenskomsten med 3F og med NNF.

Det skriver Fagbladet 3F.

Ifølge Fagbladet havde medarbejderne fået for lidt i betaling for arbejde på holddrift på søndage. Derudover måtte mejeriet i en anden sag efterbetale løn i forbindelse med nogle medarbejderes fridage, der ikke var blevet afholdt.

Til Fagbladet siger forhandlingssekretær i Den Grønne Gruppe i 3F, Peter Møller Sjøgren:

- Det er positivt, at ledelsen har erkendt sine fejl og efterfølgende rettet op på dem.

Hos Gjesing Mejeri, der producerer blandt andet blåskimmelost, oplyser mejerichef Bent I. Hansen, at der har været en fejl i Arlas system gennem adskillige år.

Til Fagbladet 3F siger han:

- Det er vigtigt, at medarbejderne får det i løn, de skal have. Der blev opdaget en fejl, og den har vi rettet sidenhen. Det er heldigvis ikke noget, der er gjort med vilje. Selvfølgelig betaler vi det, vi skylder folk.

På baggrund af de to faglige sager er medarbejderne på Gjesing Mejeri nu i gang med at danne en faglig klub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce