Annonce
Aarhus

Mejlgade og Bispehaven laver mad sammen

Bispehaven og Mejlgade går sammen i godt humør. Fra venstre Dorte Mariager, Halimah Mahmoud, Mads Dahl og Jacob Lang. Pr-foto
Mejlgade-frivillige og Bispehave-kokke i fælles corona-indsats, der kan blive permanent.
Annonce

AARHUS: To århusianske initiativer udnytter coronakrisen konstruktivt. Et samarbejde er skabt mellem frivillige i Café MellemFolk i Mejlgade og kokke fra Bispehavens Køkken. Sammen vil de kæmpe for at overleve corona-krisen og blive på den århusianske mad- og kulturscene.

Foruden et fælles værdisæt med solidaritet, lighed og retfærdighed i samfundet samt deres service inden for café og restauration, er de fælles om at have en usikker fremtid. Det vil de gøre noget ved.

- Café MellemFolk har et tomt køkken. Bispehavens Køkken har professionelle kokke. Vi har begge et ønske om at overleve krisen, så hvorfor ikke gå sammen og hjælpe hinanden? siger Mads Dahl, ansvarlig for Mellemfolkeligt Samvirkes frivilliggruppe i Aarhus.

Idéen er et pop-up køkken i Café Mellemfolk, hvor kokke fra Bispehavens Køkken tilbereder lækre arabiske og somaliske retter to-go. Projektet er midlertidigt, indtil Mette Frederiksen åbner samfundet. Fortjenesten vil blive delt, og hvis forretningen bliver en succes, håber Mads Dahl, at samarbejdet fortsætter.

Vi har begge et ønske om at overleve krisen, så hvorfor ikke gå sammen og hjælpe hinanden?

Mads Dahl

Annonce

Multikulturelt

Dorte Mariager, Boligsocial Medarbejder i Østjysk Bolig, er lige så begejstret.

- Mellemfolkeligt Samvirkes værdier går hånd i hånd med vores. Café MellemFolk holder mange events, hvor omdrejningspunktet er fællesskab og lighed med plads til alle etniciteter, kulturer og sociale lag, og det var sådan, vores Køkken i Bispehaven startede, siger Dorte Mariager.

Bispehavens Køkken er et multikulturelt fælleskøkken. Mange af beboerne tager praktik i der og bruger det som springbræt til et andet job. De sidste to år har køkkenet fået mange henvendelser fra festivaler og folkekøkkener om samarbejder, og roserne giver Dorte Mariager blandt andet til Halimah Mahmoud, en lokal iværksætter og ildsjæl, som fik idéen til Bispehavens Køkken.

Café MellemFolk har netop haft succes med et øl-udsalg. 92 goodie-bags med øl og sodavand blev solgt og gav et pænt bidrag til caféen.

Sådan gør du

  • Hvad: Lækre retter til kun 65 kroner fra hele verdens madscene, nu med fokus på det mellemøstlige køkken, tilberedt af kokke fra Bispehavens Køkken.
  • Hvor: Maden hentes to-go i midterhuset under Café MellemFolk på Mejlgade 53, Aarhus
  • Hvordan: Bestil online ved at skrive til Bispehavens Køkkens Facebookside eller ring til 71321914
  • Hvornår: Alle hverdage og lørdag fra klokken 17 til 20 indtil 8. juni med mulighed for forlængelse, hvis samarbejdet bliver en succes.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce