Annonce
forside

Melorme går som varmt brød i Føtex

Insektsnacks fra det århusianske firma Enorm går som varmt brød i Føtex, der vil sælge det i hele landet. Også Bilka får det på hylderne. Arkivfoto: Jerns Thaysen

Fra tirsdag 6. juni kan du finde ristede melorme med Chili og sourcream-smag i alle Bilka og Føtex.

Annonce

Aarhus: Fra uge 23 - der har sin første hverdag 6. juni - kan du finde ristede melorme på hylderne i alle Føtex og Bilka i Danmark.

Bag insektsnacken står to entreprenører Lasse Hinrichsen og Jane Lind Sam. Deres firma hedder Enorm (Læses: en orm). De er fra Aarhus og har etableret sig i Agro Business Park i Århus N. Verdens tredjestørste madklynge, som har fokus på udvikling af nye madvarer.

Dansk Supermarked har forsøgsvis solgt insektsnacken en uge i februar i Føtex Food og har derefter valgt at have det i samtlige butikker.

- Det er fedt, at danskerne har taget så godt imod produktet, siger Jane L Sam.

- Det vidner om, at mange er klar til at spise insekter. Mange synes det er spændende at smage noget nyt og kender også til de bæredygtige og sundhedsmæssige fordele ved insekter.

Landmad i Studsgade i Aarhus er en af de forretninger, der meget hurtigt besluttede sig for at sælge ristede melorme. Arkivfoto: Jens Thaysen
Annonce

Larver ristes i Grenaa

I dag ristes de importerede melorme på en stor kipsteger ved Nordisk Tang i Grenå. Her kan Enorm riste 30 kg larver om dagen.

De lovende salgstal og den begrænsede kapacitet i produktionen, har medført at Enorm søgte Innovationsfonden om tilskud til bl.a. opskalering af produktionen.

Enorm har fået 230.000 i støtte fra Innovationsfonden.

- Vi kommer til at riste larverne med en mere automatiseret løsning, der kan håndtere større mængder, forklarer Lasse Hinrichsen.

- Forsøgene går over alle forventninger, så vi glæder os til at gå over til den nye produktionsmetode efter sommerferien, fortsætter han.

Enorm er godt i gang med at udvide deres sortiment med bl.a. Insektknæk og Insektbar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce