Annonce
Debat

Ingen konflikt, men en skabende dialog

"Desværre synes der at være en fejlagtig opfattelse af, at vores eneste mission var at få stoppet kunstprojektet med Ingvar Cronhammar, som vi følte os utrygge ved både med hensyn til proces og indhold", skriver de ti kandidater til menighedsrådet i Ovsted, Tåning og Hylke. Arkivfoto: Axel Schütt

DEBAT: 17. november skal vi til afstemningsvalg i Hylke, Ovsted og Tåning sogne. Men vi vil gerne her takke alle de mange, der mødte op på Ejer Bavnehøjskolen ved valgforsamlingen 15. september og ved opfyldningsvalget til Hylke sogn 6. oktober for jeres stemme.

På vores liste, som endnu ikke har fået navn, vil vi, der blev valgt, gerne bidrage til menighedsrådets arbejde både i de enkelte sogne og på tværs af sognene.

Vores begrundelser for at stille op er forskellige. Nogle af os har erfaring med arbejde i menighedsråd, og for andre er det helt nyt. Men vi er meget enige om, at vi vil meget mere end blot protestere.

Annonce

Desværre synes der at være en fejlagtig opfattelse af, at vores eneste mission var at få stoppet kunstprojektet med Ingvar Cronhammar, som vi følte os utrygge ved både med hensyn til proces og indhold.

Men projektet kunne være stoppet på anden vis – af bispen, af fagkonsulenternes holdninger til det, manglende finansiering og så videre. Eller måske endda af den meget indlysende grund og yderst rimelige årsag, at kun et fåtal i sognene ønskede projektet gennemført. Den holdning står vi helt fast på.


Vi ønsker åbenhed, troværdighed og inddragelse af alle - og håber derfor, at flest muligt deltager i det kirkelige arbejde sammen med alle øvrige lokale aktører.


De mange, der var med på Ejer Bavnehøjskolen ved valgforsamlingen 15. september og ved opfyldningsvalget til Hylke sogn 6. oktober vil også vide, at vi hver især påpegede, at vi vil meget andet end bare protestere. For eksempel påpegede vi, at det er meget vigtigt at samarbejde mest muligt på tværs med de mange foreninger og aktiviteter, som er og skal være bærende for kvaliteten ved at bo i de tre sogne. Her ønsker vi ikke konflikt, som der har været lidt optakt til, men skabende dialog. Vi vil som menighedsråd derfor understøtte det, der er – og igangsætte vores egne aktiviteter for alle aldre.

Men den allervigtigste opgave er selvfølgelig at sørge for, at alt det kirkelige fungerer optimalt i vores tre sogne. Blandt andet har vi fokus på at få fastansat en præst snarest muligt. Det fordrer, at vi får en tidssvarende bolig til præsten og dennes familie. Her er vi, ligesom flere medlemmer af provstiudvalget, af tungtvejende grunde meget i tvivl om, hvorvidt det skal være Sneptrup Præstegård.

Vi vil også sørge for at få vedligeholdt vores kirkegårde i høj standard. Økonomien skal være sund, og der skal være meget mere inddragelse og gennemsigtighed i det, der foregår. Vi ønsker åbenhed, troværdighed og inddragelse af alle - og håber derfor, at flest muligt deltager i det kirkelige arbejde sammen med alle øvrige lokale aktører.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Skyskraber skåret lidt ned: Nu er byrådsflertal parat til at sige ja

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Vanvidskørsel på Aarhus Ø: Kommunen og politiet opfordrer hinanden til handling

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Aarhus

Tirsdagens coronatal: Flere østjyske kommuner har ingen nye smittede - Aarhus går dog ikke fri

Erhverv

Fodboldfeberen raser i Danmark: Hummel melder så godt som udsolgt af landsholdstrøjen

Byudvikling For abonnenter

Byggemand og samler: Olav de Linde har lageret fyldt med genbrug til sine byggeprojekter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kronik: Vreden på de sociale medier - Som janteloven på coke

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Danmark

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

Alarm 112

Kvinde angrebet med bushammer: Forsøgte at afværge slag med sin paraply

Aarhus For abonnenter

Mystisk mand køber hele villakvarterer op i Aarhus: Her er historien om Singh - manden ved døren

Aarhus

Nyt 18-etager hus i Forskerparken: Skræddersyet til tech-virksomheder

Annonce