Annonce
Debat

Mens børnene venter

Læserbrev: I marts har der været travlt i daginstitutionerne i Odder Kommune. Børnetallet var på sit højeste, fordi 1. april er skæringsdatoen for, at de ældste børn flytter over i sfo’erne.

Derfor mærkedes det også tydeligt, at der ikke er den tilstrækkelige normering hos vores børn.

Vi afleverer i min datters institution på legepladsen, hvis vi afleverer børn mellem kl. 8 og kl. 9, fordi de sidste ansatte møder ind kl. 9. Først da er de fuldtallige og kan håndtere at holde børnene adskilt på stuer, som det er påkrævet på grund af corona. Derfor går alle børn og voksne ud kl. 8, tager imod resten udenfor og går ind igen kl. 9.

Jeg har ikke noget imod at aflevere udenfor. Det ville bare være skønt, hvis udetid afhang af pædagogik og lyst i stedet for at skulle dikteres af et mandtal.

Nu tænker du nok: Jamen, fik "Forældrebevægelsen Odder" ikke påvirket politikerne til at give fire mio. kr. ekstra til daginstitutionsområdet i sidste budgetaftale? Jo. Det gjorde vi. Og derfor spørger vi nu: hvor bliver forbedringerne af?

Penge er givet nationalt, penge er givet lokalt, men hverdagen hos børnene ser ikke anderledes ud! Jeg hjalp i sidste uge entre-årig, som stod og kæmpede (med tårer i øjnene) for at hænge sin flyverdragt op. Min datter på næsten fem år kom stolt hjem og fortalte, at hun havde hjulpet en yngre kammerat ud af tøjet. God læring for hende - men det ville være skønt, hvis personalet havde tid nok.

De ældste børn gik her i marts lidt planløst rundt - de havde brug for flere udfordringer i deres sidste tid i børnehave, men personalet har også travlt med de mange små, som stadig bruger ble. Bleer kommer før pædagogisk aktivitet.

Lad os kigge på tallene:

I en børnehavegruppe som vores er der over et kalenderår mellem 15 og 25 børn på en stue, lad os sige 20 børn i gennemsnit. Dertil er der knyttet to pædagoger og en medhjælper i det, der svarer til 2,5 fuldtidsstillinger. Altså har vi en normering, der hedder 1:8. Én voksen pr. otte børn. Men det er en papirnormering, fordi den kun stemmer på papiret.

Normeringen varierer naturligvis i løbet af dagen. Der skal være tid til pauser. Nogle går fra med en mindre gruppe børn til en aktivitet. De, der møder tidligst, har også tidligst fri. Legepladsen skal ryddes op om eftermiddagen. Rulleborde med vand og frugt skal anrettes og køres til og fra et køkken. Hver gang et barn har et akut behov, tager personalet sig tid. For de er kærlige og fagligt dygtige. Der er bare ikke voksne nok.


Hver gang et barn har et akut behov, tager personalet sig tid. For de er kærlige og fagligt dygtige. Der er bare ikke voksne nok.


Og så har jeg slet ikke beskrevet antallet af vikarer uden pædagogisk uddannelse og udskiftningen blandt det pædagogisk uddannede personale.

Så hvor bliver forbedringerne af, Odder Kommune?

Jeg har talt med forvaltningen, som beretter om implementering og nationale deadlines. Men faktum er, at det er kommunen, der er arbejdsgiver for lederne i Odders daginstitutioner. Og lederne bruger ikke penge, før de har grønt lys oppefra, fordi de så risikerer at ende med en rød bundlinje i regnskabet.

Når vi som forældre har fået skabt momentum for vores børn med en pulje penge, så forventer vi handling. Nu er vi kommet ind i 2. kvartal af 2021, men børnene venter stadig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce