Annonce
Debat

Mens politikerne i Aarhus fordeler kronerne: Ikke et ondt ord om kunstgræsbaner og sportshaller, men husk nu de ældre og de svage

"Ældreområdet er nødlidende, og Ældrerådet håber virkelig, at byrådets partier husker alle de pæne ord, der har været sagt om velfærd og værdig ældrepleje det sidste års tid", skriver Jan Radzewicz. Arkivfoto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

DEBAT: Budgetlægningen for 2022 er i gang, og Aarhus Byråds partier og politikere er i sving med at fremføre, hvad de hver især vil prioritere højt i det kommende års budget. Samtidig indeholder disse ønsker og løfter vel også et oplæg til det kommunevalg, der løber af stablen kort efter, at budgettet for 2022 er vedtaget. Så det er forståeligt, at partierne søger at gøre et godt indtryk.

Ældrerådet i Aarhus Kommune skal i denne proces, hvor alle de gode intentioner stilles til skue, ikke blande sig i partipolitikken, men blot stilfærdigt gøre opmærksom på, at vi ældre altså også er her – med vores behov og vores ønsker.

Ikke et ondt ord om flere kunstgræsbaner til fodbold eller flere tennisanlæg og sportshaller. Og heller ikke om et stenrev i bugten. Men ældreområdet er nødlidende, og Ældrerådet håber virkelig, at byrådets partier husker alle de pæne ord, der har været sagt om velfærd og værdig ældrepleje det sidste års tid.

Annonce

Og så ville der måske være behov for, at Aarhus Byråd sætter sig ned og fastlægger og beslutter det niveau for en værdig ældrepleje og -omsorg, som byrådet ønsker, og så afsætte de nødvendige midler dertil.

Ældreområdet fik et økonomisk løft i 2021, men kendsgerningen er, at såfremt der ikke tilføres flere penge i 2022, så vil serviceniveauet på ældreområdet være lavere i 2022 end i 2021 og også lavere end i 2020. Dette skyldes tilgang af flere ældre og især flere over 80 år samt tilgang af flere ældre handicappede over 67 år.

Dette skal der reguleres for, og det sker ikke fuldt ud med de nuværende reguleringsmetoder, og så vil Sundhed og Omsorgs mulighed for at yde en værdig ældrepleje langsomt, men mærkbart, udhules år for år.

Det hjælper kun lidt at tilføre lidt klatskillinger hist og pist. Der er behov for et mærkbart og varigt budgetløft til Sundhed og Omsorg.

Og så ville der måske være behov for, at Aarhus Byråd sætter sig ned og fastlægger og beslutter det niveau for en værdig ældrepleje og -omsorg, som byrådet ønsker, og så afsætte de nødvendige midler dertil.Annonce
Kultur For abonnenter

Tøfting fortryder intet: Hans dramatiske fortid bliver til scener på Svalegangen

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Byudvikling For abonnenter

Ulla er talsmand for fællesråd: Christiansbjergs protest mod fortætning får politikere til at vakle

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Stort smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Debat

En vælger har talt politikernes svar op: Hvis vi kan stole på kandidattesten, skal vi ikke have mere letbane i Aarhus

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Annonce