Annonce
Østjylland

Mens Stanislaw drak sin morgenkaffe drønede en bil ind i hans hus

Wojciech Stanislaw Skiba fik sig et chok, da han nød en tidlig kop morgenkaffe i sit hjem på Bankagervej. Kl. 5.44 bragede en bil nemlig ind i husmuren. Foto: Wojciech Stanislaw Skiba
En lille dreng og hans bedstemor lå og sov fem-seks meter fra den mur, en 19-årig bilist bragede ind i med høj fart tidligt lørdag morgen. Ingen kom til skade.

Horsens: Wojciech Stanislaw Skiba havde netop fået besøg fra sin søn og mor fra Polen til det, der skulle være hyggelige og rolige dage i Danmark, men freden sluttede med et brag lørdag morgen kvart i seks.

Stanislaw var tidligt oppe og havde netop brygget en kop morgenkaffe, da en bil buldrede ind i hans hus på Bankagervej - efter alt at dømme med temmelig høj fart.

En 19-årig mand fra Horsens glemte simpelthen at dreje, da han kom fra Lupinvej, drønede tværs over Bankagervej og op ad indkørslen til huset, der ligger nogle meter over vejniveau.

Føreren har haft kurs mod Stanislaws bil, der holdt i indkørslen, og den 19-årige snittede den holdende bil, der kun fik ødelagt et baglys, og ramte siden husmuren ind til bryggerset, hvor blandt andet vaskemaskine og husets varmeanlæg blev omrokeret på uventet vis.

Få meter derfra lå Stanislaws mor og lille søn og sov. De slap med en gevaldig forskrækkelse.

Ifølge politiet var der ingen personskade ved uheldet.

- Men der har været fart på. Indsatslederen fra brandvæsenet måtte efterfølgende ud at tjekke for eventuel afstivning af huset, siger Jørn Lindhardt, vagtchef hos Sydøstjyllands Politi.

Han kan endnu ikke sige, om den 19-årige var påvirket af et eller andet, siden det kunne gå så galt.

Annonce

Vi er lykkelige for, at ingen kom til skade. Stanislaw mistede sin kone sidste år, så jeg havde slet ikke kunnet bære, hvis der var sket noget med hans familie.

Tomasz Duda, der agerede telefontolk for beboeren på Bankagervej

- Lykkelige for at ingen kom til skade

Folkebladet var på besøg i huset lørdag formiddag, mens et skadeservice-team var i fuld gang med at udbedre det mest akutte. En række træplader blev sat op, hvor der engang var husmur.

Wojciech Stanislaw Skiba er polak og arbejder på Danish Crown. Han deler det lejede hus med andre landsmænd fra slagteriet, men han var den eneste beboer i huset, da uheldet var ude - foruden altså sin gæstende mor og søn.

Stanislaw taler meget lidt dansk, så avisens udsendte fik via telefon tolkehjælp af Tomasz Duda, der endnu havde til gode at se, hvor slemt det stod til med huset. Han havde været til fest andetsteds og sov derfor ikke på Bankagervej.

- Vi er lykkelige for, at ingen kom til skade. Stanislaw mistede sin kone sidste år, så jeg havde slet ikke kunnet bære, hvis der var sket noget med hans familie. De er netop kommet herop og glæder sig til at komme i Legoland søndag, fortæller Tomasz Duda.

Han forklarer endvidere, at familien i huset var chokeret, og at Stanislaw hurtigt var ude ved bilisten med et glas vand og straks derefter fik ringet 112. Af sprogmæssige årsager var det den 19-årige, der talte med politiet, og han ventede siden på ordensmagten i sin bil.

Polakkerne regner med at kunne blive boende, også selv om varmen i huset var røget sig en tur efter det ublide møde med en bil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce