Annonce
Aarhus

Mens vi venter: Her er historien om "The Next Level"

Sådan vil parken ved Musikhuset og kunstmuseet Aros se ud, når "The Next Level" står klar. Bemærk den store bakke, der indeholder "The Dome" Animation: Schmidt/Hammer/Lassen
Aros forbereder publikum på, hvad der venter med museets nye, store projekt.

AARHUS: En ny, spektakulær installation vil dukke op ved kunstmuseet Aros, og nu viser museet, hvad det hele vil gå ud på.

"The Next Level" er en fysisk manifestation af Aros' vision for fremtidens museum. Mens vi venter på, at museumsudvidelsen opføres, præsenterer museet for første gang materiale fra  tilblivelsen og introducerer kunstneren bag "The Dome", James Turrell, i ord, billeder og værker.

Projektet indtager nu Aros' Focus-galleri på niveau 5. Her kan publikum opleve materiale og skitser, der viser de oprindelige idéer og helt nye sider af projektet.

Annonce

Udstillingen indeholder også to lysværker, "Alta Pink" og "Stufe, Red", begge fra 1968, af James Turrell. De viser kunstnerens evne til at arbejde med lys, farver og ruminstallationer. De to værker kan i skala sammenlignes med Turrells værk Milkrun III (2002), som er en del af Aros' faste samling og kan ses i galleriet for installationskunst på niveau 0.

Om "The Next Level"

"The Next Level" er udviklet efter en idé af museumsdirektør Erlend Høyersten i samarbejde med James Turrell og partner Morten Schmidt fra Schmidt Hammer Lassen Architects.

Projektet er en fysisk manifestation af Aros'  vision for fremtidens museum, hvor indflydelse på fællesskab, samfund og medmenneskelig forståelse tænkes med udgangspunkt i kunstneriske oplevelser, oplyser Aros i en pressemeddelelse.

Udvidelsen består af et underjordisk udstillingsgalleri på 1000 kvadratmeter og det gigantiske værk "The Dome" af James Turrell.

Med sin loftshøjde på 17 meter, en diameter på 38 meter og et kig til himmelhvælvet byder det på en international unik kunstoplevelse præget af stor spirituel sensibilitet.

Derudover finder "The Annual Aros Pavilion" sted mellem museet og "The Dome". Her vil der hvert år blive bygget en ny, midlertidig pavillon af nogle af verdens mest innovative arkitekter.

Annonce

Om James Turrell

Siden 1960’erne har den amerikanske kunstner James Turrell (f. 1943) arbejdet med lys i ruminstallationer.

Han arbejder med, hvordan rum og lys kan udvide den menneskelige opfattelse og forståelse af verden. Turrells kunst har en rummelig karakter, der tilstræber en langsommelig erfaring nærmest som et modstykke til verdens tiltagende hastighed.

Hans værker omslutter publikum gennem skiftende lyspåvirkninger og skaber derved en helt særlig spirituel oplevelse af tid og rum.

Turrell har udstillet på kunstmuseer i hele verden, og hans monumentale og omsluttende installationer kan ses i over 26 lande.

Siden 1974 har Turrell arbejdet på at få ombygget en stor udslukt vulkan i nærheden af Flagstaff, Arizona, til et astronomisk anlæg inspireret af oldtidens himmelobservatorier. Projektet, der går under navnet "Roden Crater", er endnu ikke åbent for publikum.

Udstillingen

"The Next Level" er en fysisk manifestation af Aros' vision for fremtidens museum. Kunstmuseet præsenterer nu materiale fra tilblivelsen og introducerer kunstneren bag "The Dome", James Turrell, i ord, billeder og værker.

Kan ses i Aros' Focus-galleri på niveau 5.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Skyskraber skåret lidt ned: Nu er byrådsflertal parat til at sige ja

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt 18-etager hus i Forskerparken: Skræddersyet til tech-virksomheder

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Aarhus

Tirsdagens coronatal: Flere østjyske kommuner har ingen nye smittede - Aarhus går dog ikke fri

Erhverv

Fodboldfeberen raser i Danmark: Hummel melder så godt som udsolgt af landsholdstrøjen

Byudvikling For abonnenter

Byggemand og samler: Olav de Linde har lageret fyldt med genbrug til sine byggeprojekter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Aarhus

Gemt værk til 1½ mio kroner: Folk i Nye går under egne fodspor

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Indland

Skal du til Amsterdam og se ottendedelsfinalen? Her er reglerne

Alarm 112

Kvinde angrebet med bushammer: forsøgte at afværge slag med sin paraply

Aarhus For abonnenter

Mystisk mand køber hele villakvarterer op i Aarhus: Her er historien om Singh - manden ved døren

Østjylland

Aarhus intensiverer jagten på rotter - husejerne må gribe til lommen

Annonce