Annonce
Sport

Mercedes-boss dedikerer ny konstruktørtriumf til Lauda

Soe Zeya Tun/Reuters
Toto Wolff fremhævede afdøde Niki Laudas betydning, da Mercedes snuppede sjette konstruktørtriumf i træk.

Mercedes-køreren Valtteri Bottas vandt søndag morgen dansk tid sæsonens 17. grandprix, mens teamkammeraten Lewis Hamilton sluttede på tredjepladsen på Suzuka-banen i Japan.

Resultatet betød samtidig, at Mercedes er sikker på at vinde verdensmesterskabet for konstruktører for sjette år i træk.

Mercedes-bossen Toto Wolff var hurtigt til at dedikere sejren til Formel 1-legenden Niki Lauda, der døde i maj.

Lauda, der vandt verdensmesterskabet i 1975, 1977 og 1984, var fra 2012 og frem bestyrelsesformand for og medejer af det tyske Mercedes-hold.

- Vi ønsker at dedikere sejren til Niki, fordi han har været så vigtig en del fra begyndelsen af denne rejse. Hans store tilstedeværelse med en blanding af pres og støtte var altid vigtig, siger Toto Wolff.

- Han var en meget særlig person, og jeg savner og tænker på ham hver dag. Når vi snakker om ham i teamet, er det helt surrealistisk, at han ikke er her længere.

I VM-stillingen for konstruktører har Mercedes nu 612 point, mens Ferrari følger efter med 435.

I den individuelle konkurrence er Mercedes også sikker på at vinde for sjette år i træk.

Lewis Hamilton ligger nummer et med 338 point og kan kun trues af teamkammerat Valtteri Bottas, der har 274. Ferraris Charles Leclerc har 223 point på tredjepladsen.

- Da vi indledte rejsen for seks-syv år siden, ønskede vi at vinde løb mere regelmæssigt og derefter kæmpe med om mesterskaber. Nu står vi med det sjette mesterskab på stribe, siger Toto Wolff.

- Jeg glæder mig for alle, der er involveret. Der er meget hård arbejde i kulisserne og mange smertefulde øjeblikke også, men holdet er altid i stand til at samle sig selv op.

Det næste grandprix, som er sæsonens fjerdesidste, køres i Mexico City 27. oktober.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce