Annonce
Kultur

Mere Berlin end Berlin selv

Charlotte Fogh ved trappen ned til de nye lokaler for galleriet i den gamle fabriksbygning Mejlgade 44. Foto: Morten Pape

Charlotte Fogh Gallery rykker ind i en gammel boltfabrik og får mere plads, men bliver i Mejlgade i Aarhus.

AARHUS: Charlotte Fogh har etableret sig i Aarhus med sit kunstgalleri. Ja, faktisk går det så godt, at hun har fået behov for mere plads. Så om få dage åbner galleriet på en ny adresse, stadig i Mejlgade i Aarhus. Men fra fredag 18. september er det i nummer 44 mod tidligere 18.

Det er inde i gården, og man trasker over slidte, gamle brosten for at komme til bygningen.

- Her kan vi præsentere kunsten meget bedre, siger Charlotte Fogh, mens hun viser rundt i den gamle fabriksbygning, som ejes af byggematador Jørn Tækker.

- De sidste tre gallerier har jeg haft i baggårde, og det passer godt til stilen i udstillingerne, siger Charlotte Fogh.

Lige nu er lokalerne, der har rummet Dansk Special-Bolte Fabrik, ved at blive sat i stand, efter at boltfabrikken, der har eksisteret siden 1919, er flyttet til Galten. Ændringerne bliver gjort nænsomt, og mange af de gamle elementer bliver bevaret. Det er for eksempel en stribe høje, smalle, brune skabe på række. De har været brugt af medarbejderne. En gammel, ramponeret dør får lov at overleve, og det gør også udformningen af nogle rå, furede vægge langs en trappe, der fører op til første sal, hvor Jysk Ballet Akademi senere rykker ind.

- Stedet passer rigtig godt til den første udstilling, som er med Lene Desmentik, der laver mure, hegn, stakitter i kunstnerisk sammenhæng, siger Charlotte Fogh, der synes, at stedet kan minde om kunstnerkvartererne i Berlin.

- Det her er næsten mere Berlin end Berlin selv, siger hun.

Annonce

Galleriet

Charlotte Fogh Gallery er flyttet fre Mejlgade 18B til Mejlgade 44. Åbner fredag 18. august med fernisering af Lene Desmentiks udstilling. I lokalerne lå tidligere Dansk Special-bolte Fabrik.

De ansattes omklædningsskabe med den brune farve har fået lov til at overleve ombygningen. Foto: Morten Pape

Fjerde sted

Det er Charlotte Foghs fjerde adresse, siden hun åbnede galleri i Aarhus.

Det første var ganske lille i Grønnegade. Et halvt år efter flyttede galleriet til Klostergade og derfra til Mejlgade 18. Og nu til nummer 44. De to andre steder var hun begge i fem år.

Åbningen af de nye lokaler sker i forbindelse med ferniseringen på Lene Desmentiks udstilling fredag 18. august kl. 16-20.

- Det er samtidig åbningen af den femte udgave af Gallery Night Aarhus, hvor fem af byens mest markante gallerier skyder sæsonen i gang med ferniseringer og fælles efterfest, siger Charlotte Fogh.

De fem gallerier, som tegnes af Charlotte Fogh Gallery, Galleri Image, Galerie MøllerWitt, Galleri Jacob Bjørn og Galleri Profilen, har til Gallery Night Aarhus skabt et program med et højt niveau, som viser galleriernes placering i samtidskunsten.

Skilte på muren fortæller, at stedet engang har været noget andet. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];