Annonce
Kultur

Mere Berlin end Berlin selv

Charlotte Fogh ved trappen ned til de nye lokaler for galleriet i den gamle fabriksbygning Mejlgade 44. Foto: Morten Pape

Charlotte Fogh Gallery rykker ind i en gammel boltfabrik og får mere plads, men bliver i Mejlgade i Aarhus.

AARHUS: Charlotte Fogh har etableret sig i Aarhus med sit kunstgalleri. Ja, faktisk går det så godt, at hun har fået behov for mere plads. Så om få dage åbner galleriet på en ny adresse, stadig i Mejlgade i Aarhus. Men fra fredag 18. september er det i nummer 44 mod tidligere 18.

Det er inde i gården, og man trasker over slidte, gamle brosten for at komme til bygningen.

- Her kan vi præsentere kunsten meget bedre, siger Charlotte Fogh, mens hun viser rundt i den gamle fabriksbygning, som ejes af byggematador Jørn Tækker.

- De sidste tre gallerier har jeg haft i baggårde, og det passer godt til stilen i udstillingerne, siger Charlotte Fogh.

Lige nu er lokalerne, der har rummet Dansk Special-Bolte Fabrik, ved at blive sat i stand, efter at boltfabrikken, der har eksisteret siden 1919, er flyttet til Galten. Ændringerne bliver gjort nænsomt, og mange af de gamle elementer bliver bevaret. Det er for eksempel en stribe høje, smalle, brune skabe på række. De har været brugt af medarbejderne. En gammel, ramponeret dør får lov at overleve, og det gør også udformningen af nogle rå, furede vægge langs en trappe, der fører op til første sal, hvor Jysk Ballet Akademi senere rykker ind.

- Stedet passer rigtig godt til den første udstilling, som er med Lene Desmentik, der laver mure, hegn, stakitter i kunstnerisk sammenhæng, siger Charlotte Fogh, der synes, at stedet kan minde om kunstnerkvartererne i Berlin.

- Det her er næsten mere Berlin end Berlin selv, siger hun.

Annonce

Galleriet

Charlotte Fogh Gallery er flyttet fre Mejlgade 18B til Mejlgade 44. Åbner fredag 18. august med fernisering af Lene Desmentiks udstilling. I lokalerne lå tidligere Dansk Special-bolte Fabrik.

De ansattes omklædningsskabe med den brune farve har fået lov til at overleve ombygningen. Foto: Morten Pape

Fjerde sted

Det er Charlotte Foghs fjerde adresse, siden hun åbnede galleri i Aarhus.

Det første var ganske lille i Grønnegade. Et halvt år efter flyttede galleriet til Klostergade og derfra til Mejlgade 18. Og nu til nummer 44. De to andre steder var hun begge i fem år.

Åbningen af de nye lokaler sker i forbindelse med ferniseringen på Lene Desmentiks udstilling fredag 18. august kl. 16-20.

- Det er samtidig åbningen af den femte udgave af Gallery Night Aarhus, hvor fem af byens mest markante gallerier skyder sæsonen i gang med ferniseringer og fælles efterfest, siger Charlotte Fogh.

De fem gallerier, som tegnes af Charlotte Fogh Gallery, Galleri Image, Galerie MøllerWitt, Galleri Jacob Bjørn og Galleri Profilen, har til Gallery Night Aarhus skabt et program med et højt niveau, som viser galleriernes placering i samtidskunsten.

Skilte på muren fortæller, at stedet engang har været noget andet. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Bedre neurorehabilitering eller besparelse?

I næste uge skal Region Midtjyllands hospitalsudvalg og udvalg for nære sundhedstilbud igen tage stilling til et forslag om at flytte neurorehabilitering fra Horsens og Randers til Aarhus. Som næstformand i udvalget for nære sundhedstilbud har jeg naturligvis fulgt sagen tæt, for netop spørgsmålet om nærhed og kvalitet i behandlingen betyder meget for Alternativet. Fagligt er der både fordele og ulemper ved at samle neurorehabiliteringen i Aarhus. En samling i Aarhus vil fjerne behovet for overflytning mellem hospitalerne, og det giver mulighed for større specialisering. Desuden vil der også være fordele alene i placeringen tæt ved neurologien. Til gengæld kan placeringen længere væk fra patienternes hjem give mindre støtte fra patienternes pårørende. Der er næppe tvivl om, at fordelene trods alt overstiger ulemperne, og samlingen dermed vil være et kvalitetsmæssigt løft af neurorehabiliteringen. Der er til gengæld heller ikke tvivl om, at det giver en større udgift, end den nuværende løsning. Hvis vi skal lave ændringen, skal vi derfor være klar til at betale mere for det. I den nuværende indstilling skal ændringen finansieres af andre besparelser på de tre hospitaler. Det er ikke i orden! Alternativet kan derfor kun støtte forslaget om at flytte neurorehabiliteringen fra Horsens og Randers til Aarhus, hvis vi kan finde pengene til merudgiften uden at de tre hospitaler skal lave kompenserende besparelser.

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce