x
Annonce
Kultur

Mere Berlin end Berlin selv

Charlotte Fogh ved trappen ned til de nye lokaler for galleriet i den gamle fabriksbygning Mejlgade 44. Foto: Morten Pape

Charlotte Fogh Gallery rykker ind i en gammel boltfabrik og får mere plads, men bliver i Mejlgade i Aarhus.

AARHUS: Charlotte Fogh har etableret sig i Aarhus med sit kunstgalleri. Ja, faktisk går det så godt, at hun har fået behov for mere plads. Så om få dage åbner galleriet på en ny adresse, stadig i Mejlgade i Aarhus. Men fra fredag 18. september er det i nummer 44 mod tidligere 18.

Det er inde i gården, og man trasker over slidte, gamle brosten for at komme til bygningen.

- Her kan vi præsentere kunsten meget bedre, siger Charlotte Fogh, mens hun viser rundt i den gamle fabriksbygning, som ejes af byggematador Jørn Tækker.

- De sidste tre gallerier har jeg haft i baggårde, og det passer godt til stilen i udstillingerne, siger Charlotte Fogh.

Lige nu er lokalerne, der har rummet Dansk Special-Bolte Fabrik, ved at blive sat i stand, efter at boltfabrikken, der har eksisteret siden 1919, er flyttet til Galten. Ændringerne bliver gjort nænsomt, og mange af de gamle elementer bliver bevaret. Det er for eksempel en stribe høje, smalle, brune skabe på række. De har været brugt af medarbejderne. En gammel, ramponeret dør får lov at overleve, og det gør også udformningen af nogle rå, furede vægge langs en trappe, der fører op til første sal, hvor Jysk Ballet Akademi senere rykker ind.

- Stedet passer rigtig godt til den første udstilling, som er med Lene Desmentik, der laver mure, hegn, stakitter i kunstnerisk sammenhæng, siger Charlotte Fogh, der synes, at stedet kan minde om kunstnerkvartererne i Berlin.

- Det her er næsten mere Berlin end Berlin selv, siger hun.

Annonce

Galleriet

Charlotte Fogh Gallery er flyttet fre Mejlgade 18B til Mejlgade 44. Åbner fredag 18. august med fernisering af Lene Desmentiks udstilling. I lokalerne lå tidligere Dansk Special-bolte Fabrik.

De ansattes omklædningsskabe med den brune farve har fået lov til at overleve ombygningen. Foto: Morten Pape

Fjerde sted

Det er Charlotte Foghs fjerde adresse, siden hun åbnede galleri i Aarhus.

Det første var ganske lille i Grønnegade. Et halvt år efter flyttede galleriet til Klostergade og derfra til Mejlgade 18. Og nu til nummer 44. De to andre steder var hun begge i fem år.

Åbningen af de nye lokaler sker i forbindelse med ferniseringen på Lene Desmentiks udstilling fredag 18. august kl. 16-20.

- Det er samtidig åbningen af den femte udgave af Gallery Night Aarhus, hvor fem af byens mest markante gallerier skyder sæsonen i gang med ferniseringer og fælles efterfest, siger Charlotte Fogh.

De fem gallerier, som tegnes af Charlotte Fogh Gallery, Galleri Image, Galerie MøllerWitt, Galleri Jacob Bjørn og Galleri Profilen, har til Gallery Night Aarhus skabt et program med et højt niveau, som viser galleriernes placering i samtidskunsten.

Skilte på muren fortæller, at stedet engang har været noget andet. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce