Annonce
Aarhus

Øget billetkontrol og ingen kontanter: Sådan bruger du kollektiv trafik fra mandag

Midttrafiks busser og letbanen vil stadig køre med færre passagerer end normalt, selvom samfundet begynder at åbne op igen. Foto: Axel Schütt
Midttrafik normaliserer på en række områder, men skal fortsat sikre, at der kan holdes afstand. Her giver vi dig et overblik over de tiltag, som Midttrafik fortsætter med, og de tiltag, som de nu afskaffer.
Annonce

AARHUS: Siden nedlukningen tilbage i marts, har Midttrafik haft flere tiltag, der skulle mindske smittefaren og beskytte både kunder og chauffører.

Når Danmark gradvist åbner 11. maj, vil der ske en normalisering på en del af trafik-området, men der vil fortsat være fokus på at undgå smittefare i busser og letbane.

Det betyder også, at din transport med bus eller letbane og dit møde med personalet på Midttrafiks kundecenter ikke nødvendigvis vil være som du kender det.

Her giver vi dig en guide til, hvordan du bruger den kollektive trafik fra mandag.

Personlig betjening på kundecentret

Midttrafiks kundecenter åbner for personlig betjening mandag 18. maj.

Der vil være begrænsninger i forhold til åbningstid og det antal kunder, der må være i kundecentret. Kundecentret vil have åbent fra klokken 10-14 mandag til lørdag.

Midttrafik anbefaler, at man så vidt muligt henvender sig telefonisk eller digitalt, da der kan opstå lange køer i starten.

Normalisering af refusionsregler

Siden corona lukkede Danmark ned, har trafikselskaber og togoperatører i Danmark tilbudt kunderne, at de kan få refunderet ubrugte billetter og kort gebyrfrit og helt frem til afrejse.

Fra 11. maj træder de almindelige regler for refusion af billetter og kort i kraft igen. Det betyder blandt andet, at det ikke længere er muligt at få refunderet ubrugte billetter, og hvis du ønsker at få refunderet dit pendlerkort inden endt gyldighed, koster det et gebyr svarende til prisen for 8 dage.

Har du et ungdomskort, der er købt inden 11. maj, er det stadig muligt at få refusion for hele april-kvartalet eller frem til den dag, din uddannelse starter. Du skal indsende din ansøgning 5 dage efter uddannelsesstart eller senest 30. juni 2020.

Du kan læse mere om reglerne for refusion på Midttrafiks hjemmeside.

Ingen kontantbetaling

Det vil stadig ikke være muligt at betale med kontanter i Midttrafiks busser.

I stedet henvises der til betaling med Midttrafiks app eller rejsekort. Du kan også købe billet i Midttrafiks webshop. Denne kan enten printes eller fremvises på din telefon.

Undtagelsen er i Aarhus' bybusser, hvor man stadig kan betale med kontanter i billetautomaten. Chaufføren veksler ikke sedler.

Pensionister og førtidspensionister kan købe et pensionistkort på pap fra onsdag 13. maj i Midttrafik webshop eller ved at ringe til 70 21 02 30.

Mere billetkontrol

Siden nedlukningen af Danmark, har Midttrafik haft begrænset kontrol i bussen.

Fra næste uge vil der igen være bemanding og dermed billetkontrol i Midttrafiks busser. Der bliver indsat ekstra bemanding på de buslinjer, hvor der opleves snyd med billetter.

Begrænset plads i busserne

Busserne og letbanen vil stadig køre med begrænset kapacitet for at begrænse smittespredning.

Det betyder, at busserne medtager cirka 25 passagerer i en almindelig bus og cirka 40 i en ledbus.

Letbanen medtager det antal passagerer, der er siddepladser til.

Chaufførerne har ret og pligt til at lukke dørene og køre forbi stoppesteder, hvis bussen er fyldt.

Midttrafik opfordrer kunderne til at hjælpe chaufføren og undgå forsøg på at stige ind i en bus, der er fyldt.

Ingen rejsegaranti

På grund af force majeure er rejsegarantien fortsat suspenderet.

Vis hensyn til chaufføren og vis hensyn ved ind- og udstigning

For at beskytte chaufføren, er det fortsat ikke muligt at bruge bussens fordør til ind- og udstigning. Det er heller ikke muligt at bruge den forreste sæderække i bussen.

Derudover opfordrer trafikselskabet passagerne til at vise hensyn ved ind- og udstigning. Kunder på vej ind i bussen skal holde til højre og lade andre komme ud, før de går ind i bussen. Kunder på vej ud af bussen skal holde til højre, så der bliver afstand til de kunder, der venter udenfor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce