Annonce
Livsstil

Mere end bare smag: Michelin-mad er også god akustik

Ditte Susgaard og Christian Neve er medindehavere af Domestic i Mejlgade, hvor også god akustik skal være en stor del af oplevelsen, mener de. Arkivfoto: Axel Schütt

Mad, vin og betjening står normalt øverst på gæsternes tjekliste, men dårlig akustik og mangel på madro kan forstyrre en aften på restaurant. Michelin-restauranten Domestic har gjort god akustik til en del af oplevelsen.

AARHUS: Det er ikke kun smag, flotte anretninger og god betjening, der i højsædet, når man går på restaurant.

Også akustikken har stor betydning - blandt andet hos Domestic i Mejlgade - det skriver firmaet Troldtekt, der blandt andet producerer akustiklofter, i en pressemeddelelse.

Hos Domestic er restaurantens indretning og det akustiske miljø væsentlige ingredienser i opskriften på at beholde stedets ene Michelin-stjerne, når der mandag er uddeling i Aarhus.

- Mad og vin er naturligvis centralt, men det har stor betydning for helhedsoplevelsen, at lokalet er rart at være i. Vi har været meget bevidste om møbler og farvevalg, og vi har akustiklofter i hele restauranten. Lav efterklangstid betyder, at gæsterne kan høre, hvad vi siger, når vi præsenterer maden. Vi skal ikke råbe, når vi taler med dem. Det er afgørende for, at de får en god oplevelse af betjeningen, siger Christian Neve, medejer og tjener på Domestic.

Han oplyser, at den gode akustik er noget, mange gæster kommenterer.

- De roser, at de ikke kan høre samtalen ved nabobordet, for der er intimbarrierer, der bliver brudt, når man lytter til andres samtaler. God akustik betyder også, at hverken gæster eller personale er helt øre i hovedet, når de forlader restauranten, siger han.

Domestic fik sin Michelin-stjerne i 2017.

Annonce
Frederikshøj, Michelin, Madanmeldelse
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce