Annonce
Livsstil

Mere liv på Aarhus Ø: Ny restaurant på Kystpromenaden

Fire Aarhus-mænd har slået pjalterne sammen om at åbne KP5 - i forvejen samarbejder de hos genboen Hantwerk, hvor to af dem driver restauranten Goulou og de andre to Vindanmark. Fra venstre er det: Martin Tønnesen, Kenny Liland, René Vinding og Lasse Munkholm. Foto: Michael Svenningsen

Foråret bringer en ny og folkelig restaurant med sig til traditionsrige lokaler på Aarhus Ø.

AARHUS: Træsskibshavnen, Fiskerihavnen, Langelinieparken, Riis Skov og Klintegården. Det er bare nogle få af de steder, man kan se, når man står på den anden side af vandet, på den gamle lystbådehavn på Aarhus Ø.

Udsigten har i årevis været et populært udflugtsmål, og i Aarhus Sejklubs lokaler på Kystpromenaden har forskellige restauratører gennem årene nydt godt af de mange gæster, der fra terrassen rundt om huset og gennem vinduerne har nydt den maritime stemning.

Huset har i flere måneder stået tomt, efter Brødrene Koch valgte at lukke deres restaurant Frøken Koch, men en ny lejer har meldt sig på banen, så der snart kommer nyt og mere liv i området.

Fire mænd står bag den kommende restaurant med navnet KP5 (Kystpromenaden 5), de to indehavere af Vindanmark, Martin Tønnesen og René Vinding, samt de to indehavere af restauranten Goulu, Lasse Munkholm og Kenny Liland. Både Vindanmark og Goulu holder i forvejen til på Nordhavnen.

- Begge vores steder er koncepter med selvbetjening og bestilling i baren, men med KP5 satser vi mere på service, fortæller René Vinding.

Annonce

Hr. og fru Danmark skal have råd til at komme og spise her, og vi er ligeglad med, om man kommer i shorts eller i habit.

lasse Munkholm, medejer, KP5

KP5

Kystpromenaden 5, 8000 Aarhus C.Plads til 70 inde, 60 ude

Åbner 1. marts.

Frokost, aften og brunch.

Læse mere på kp5.dk

Hos KP5 bliver der helt naturligt mulighed for at drikke god vin både af den traditionelle og den utraditionelle slags. Vindanmark står selv for det daglige vinkort, mens Miró Vin står for kælderkortet. På madfronten er det kokkenes egne favoritter, der er sat på, og der skiftes jævnligt ud i menuen, lover restauratørerne. Foto: Michael Svenningsen

Folkeligt og fornøjeligt

KP5 bliver både selkabs- og a la carte-restaurant og bliver et folkeligt sted i brasseri-stil, lover de nye restauratører, med et prisniveau, de fleste kan være med på.

- Hr. og fru Danmark skal have råd til at komme og spise her, og vi er ligeglad med, om man kommer i shorts eller i habit, vi sigter bare efter masser af liv. Vi tager udgangspunkt i det franske køkken, og vi dyrker sæsonerne, og så er det selvfølgelig helt oplagt at have godt med fisk på kortet. Det bliver godt håndværk, og det bliver ærlig mad, siger Lasse Munkholm.

I første omgang satser KP5 især på beboerne på Aarhus Ø, som udover gourmetrestauranten Ghrelin og Martin Ibs Madmarked ikke har mange steder at gå hen for at socialisere.

KP 5 åbner 1. marts og holder derefter åbent for frokost fredag og lørdag, aftenrestaurant onsdag til lørdag og endelig brunch hver søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce