Annonce
Østjylland

Mere massiv støtte til Tunø Festival

Underskudsgaranti, tilskud til færge og ikke mindst tilskud til en intimkoncert i Hou Havn er, hvad politikerne har sagt ja til i forhold til den kommende sommers Tunø Festival. Arkivfoto: Kim Haugaard

En intimkoncert på Tunøfærgen, mens den ligger i Hou Havn, faldt i politikernes smag. Derfor fik festivalen også sine økonomiske tilskudsønsker opfyldt.

Tunø: Sidste år opfordrede kulturforvaltningen i Odder Kommune bestyrelsen for Tunø Festivalen til at lave lokal promovering af Tunø Festival. Den opfordring har bestyrelsen taget til sig, og der arbejdes derfor med en plan om en intimkoncert på Tunøfærgen i Hou Havn.

Der er lavet en forhåndsaftale med overfartsleder Bjarne Møllgaard omkring arrangementet, men datoen er endnu ikke fastsat, dog ventes det at blive til maj.

Den plan blev medlemmerne af børne-, uddannelses- og kulturudvalget så glade for, at udvalget bevilgede et tilskud på 10.000 kr. til arrangementet.

Koncerten skal fungere som en del af promoveringen af selve festivalen og give en smag på festivalstemningen.

- Vi synes, at arrangementet på Hou Havn er rigtig godt, siger Lone Jakobi (S), der er formand for udvalget.

Annonce

Der bliver satset mere end tidligere, og vi synes arrangementet på Hou Havn er rigtig godt.

Lone Jakobi (S)

Bedre budget

I forbindelse med ansøgning om tilskud til Tunø Festival 2017 havde forvaltningen flere dialoger med formand og kasserer for bestyrelsen for Tunø Festival omkring budgettet og promovering af festivalen

Derudover bevilgede politikerne yderligere 50.000 kr. til festivalen.

Den ene halvdel skal være tilskud til færgeudgifter, mens den anden halvdel bliver givet som underskudsgaranti.

Tunø Festivalen har tidligere fået afslag på en ansøgning om underskudsgaranti, da man på forvaltningen ikke var tryg ved festivalens budget. Også det er blevet ændret.

Forvaltningen vurderer, at budgettet for Tunø Festivalen 2018 er blevet justeret realistisk, hvad angår forventet billetsalg og udgifter til musikindkøb. Dermed er det også forventningen, at underskudstilskuddet er en gratis omgang, der ikke kommer i brug, står der i forvaltningens indstilling til politikerne.

Forvaltningen forventer på baggrund af det medsendte budget derfor ikke, at underskudsgarantien kommer i brug.

- Vi har valgt at give en mere massiv støtte til Tunø Festivalen i år. Og det hænger jo også godt sammen med vores initiativer omkring samarbejde med kommunens lokale samfund, siger Lone Jakobi.

Tunø Festival finder sted 5.-8. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce