Annonce
Aarhus

Mere sikkerhed til cyklister og fodgængere ved universitetet

Med både cyklister, fodgængere, biler og letbane er der nok at holde øje med i krydset mellem Ringgaden og Randersvej. Men nu skulle det blive mere sikkert for de "bløde" trafikanter. Foto: Henning Bagger

Nu bliver det sikrere at cykle og gå til universitetet. Et samarbejde mellem kommunen, universitetet og studenterrådet har nemlig båret frugt, og det glæder rådets formand.

AARHUS: Nu bliver det sikrere for studerende og andre, der har deres daglige gang på Aarhus Universitet, at komme til og fra universitetet på cykel. Efter flere alvorlige ulykker, hvor cyklister er kommet slemt til skade og i nogle tilfælde endda er blevet dræbt, bliver der nu set på sikkerheden i krydsene ved universitetet.

Et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og Studenterrådet er nemlig mundet ud i nogle helt konkrete løsninger. Der er blevet malet en blå cykelstribe i krydset mellem Vestre Ringgade og Randersvej og fodgængerene har fået længere tid med grønt. Der er desuden malet en blå cykelstribe i krydset mellem Katrinebjergvej og Langelandsgade. Og det glæder Emil Outzen, der er formand for Studenterrådet.

- Vi er enormt tilfredse med det samarbejde, vi har haft med kommunen og universitetet, der i høj grad deler vores ønske om at skabe sikre rammer for de mange tusinde studerende. Vores gode dialog fortsætter heldigvis, derfor skal vi evaluere trafiksituationen igen, når Letbanen er åbnet, siger han.

Men arbejdet med at skabe mere tryghed for cyklisterne stopper ikke her. Med inspiration fra cykelgaden i Mejlgade er det nemlig blandt andet planen, at Universitetsparken også skal gøres til en cykelgade med mere fokus på cyklister og en fartgrænse på 30 km/t. Og det er ifølge Emil Outzen vigtigt, at arbejdet med at skabe tryghed fortsætter.

- De fleste studerende er jo på cykel eller gåben. Derfor bliver vi simpelthen nød til at sørge for, at de kan nå trygt frem uden at ende i farlige situationer i trafikken, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Sikring af åen og havnen med et partnerskab for handling - nu!

Juletiden er lige om hjørnet, og julefrokostsæsonen banker på døren. På trods af at vi ved, at færden ved åen og havnen i Aarhus kan have fatale følger for feststemte århusianere, lader teknisk forvaltning vente på sig. Opsætningen af de termiske kameraer, som vi i Radikale foreslog sidste vinter, og byrådet vedtog i budgetforliget for et par måneder siden, kan ifølge rådmand Bünyamin Simsek nemlig først sættes op i 2020 af hensyn til budgetrammen. Men vi kan ikke vente. Bureaukratiske benspænd må ganske enkelt ikke være årsagen til, at endnu en drukneulykke får lov at ske. Det tyder på, at det ikke er ladsiggørligt at fremrykke investeringen i de termiske kameraer til 2019. Vi vil derfor i Radikale gerne opfordre til et livsnødvendigt og kreativt partnerskab. For hvis vi skal gå og vente på en permanent løsning, mens der er allermest brug for den, skal vi opsætte en midlertidig. For det er nu - i den kommende juletid - at vi har brug for den ekstra sikring af åen og havnen, og her, vi har mulighed for at redde liv. Vi tror ikke, at den nye kampagne ’Hvor våd skal din bytur være?’ er tilnærmelsesvist en god nok erstatning for de kameraer, vi venter på at få sat op. Spørgsmålet er også, om vi vil forhindre, at folk overhovedet falder i, med en hyggelig afskærmning i vintersæsonen? Vi har derfor et opråb til alle de kræfter, der vil og kan hjælpe. Både borgere, foreninger, beværtninger og kommunen. Måske har vi forskellige, kønne afskærmningsløsninger stående på et lager et sted, hvor de alligevel bare står og samler støv? Måske vil barerne omkring åen hjælpe til med at sikre deres festgæster mod en tur i det kolde, mørke vand på deres bytur? Vi kan endda pynte en midlertidig afskærmning med genbrugsjulebelysning, så vi også skaber endnu mere stemning i de kolde julemåneder, mens vi gør det mere sikkert at færdes ved åen og havnen. Mulighederne vil garanteret præsentere sig, hvis blot vi leder. Så det håber vi, at vi i fællesskab kan gøre. Det er alfa omega, at vi hurtigst muligt får sikret åen og havnen, for der er gået for lang tid allerede. Hver eneste dag, der går uden sikkerhedsforanstaltninger, jo mere alvorligt bliver det. For vandet bliver koldere, og juletidens mange, våde fester bliver flere og flere, hvilket giver byens natteliv et ekstra pres og skaber utryghed hos forældre. Vi ønsker os partnerskaber for handling – nu!

Annonce