Annonce
Aarhus

Mere sikkerhed til cyklister og fodgængere ved universitetet

Med både cyklister, fodgængere, biler og letbane er der nok at holde øje med i krydset mellem Ringgaden og Randersvej. Men nu skulle det blive mere sikkert for de "bløde" trafikanter. Foto: Henning Bagger

Nu bliver det sikrere at cykle og gå til universitetet. Et samarbejde mellem kommunen, universitetet og studenterrådet har nemlig båret frugt, og det glæder rådets formand.

AARHUS: Nu bliver det sikrere for studerende og andre, der har deres daglige gang på Aarhus Universitet, at komme til og fra universitetet på cykel. Efter flere alvorlige ulykker, hvor cyklister er kommet slemt til skade og i nogle tilfælde endda er blevet dræbt, bliver der nu set på sikkerheden i krydsene ved universitetet.

Et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og Studenterrådet er nemlig mundet ud i nogle helt konkrete løsninger. Der er blevet malet en blå cykelstribe i krydset mellem Vestre Ringgade og Randersvej og fodgængerene har fået længere tid med grønt. Der er desuden malet en blå cykelstribe i krydset mellem Katrinebjergvej og Langelandsgade. Og det glæder Emil Outzen, der er formand for Studenterrådet.

- Vi er enormt tilfredse med det samarbejde, vi har haft med kommunen og universitetet, der i høj grad deler vores ønske om at skabe sikre rammer for de mange tusinde studerende. Vores gode dialog fortsætter heldigvis, derfor skal vi evaluere trafiksituationen igen, når Letbanen er åbnet, siger han.

Men arbejdet med at skabe mere tryghed for cyklisterne stopper ikke her. Med inspiration fra cykelgaden i Mejlgade er det nemlig blandt andet planen, at Universitetsparken også skal gøres til en cykelgade med mere fokus på cyklister og en fartgrænse på 30 km/t. Og det er ifølge Emil Outzen vigtigt, at arbejdet med at skabe tryghed fortsætter.

- De fleste studerende er jo på cykel eller gåben. Derfor bliver vi simpelthen nød til at sørge for, at de kan nå trygt frem uden at ende i farlige situationer i trafikken, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce