Annonce
Aarhus

Mere sikkerhed til cyklister og fodgængere ved universitetet

Med både cyklister, fodgængere, biler og letbane er der nok at holde øje med i krydset mellem Ringgaden og Randersvej. Men nu skulle det blive mere sikkert for de "bløde" trafikanter. Foto: Henning Bagger

Nu bliver det sikrere at cykle og gå til universitetet. Et samarbejde mellem kommunen, universitetet og studenterrådet har nemlig båret frugt, og det glæder rådets formand.

AARHUS: Nu bliver det sikrere for studerende og andre, der har deres daglige gang på Aarhus Universitet, at komme til og fra universitetet på cykel. Efter flere alvorlige ulykker, hvor cyklister er kommet slemt til skade og i nogle tilfælde endda er blevet dræbt, bliver der nu set på sikkerheden i krydsene ved universitetet.

Et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og Studenterrådet er nemlig mundet ud i nogle helt konkrete løsninger. Der er blevet malet en blå cykelstribe i krydset mellem Vestre Ringgade og Randersvej og fodgængerene har fået længere tid med grønt. Der er desuden malet en blå cykelstribe i krydset mellem Katrinebjergvej og Langelandsgade. Og det glæder Emil Outzen, der er formand for Studenterrådet.

- Vi er enormt tilfredse med det samarbejde, vi har haft med kommunen og universitetet, der i høj grad deler vores ønske om at skabe sikre rammer for de mange tusinde studerende. Vores gode dialog fortsætter heldigvis, derfor skal vi evaluere trafiksituationen igen, når Letbanen er åbnet, siger han.

Men arbejdet med at skabe mere tryghed for cyklisterne stopper ikke her. Med inspiration fra cykelgaden i Mejlgade er det nemlig blandt andet planen, at Universitetsparken også skal gøres til en cykelgade med mere fokus på cyklister og en fartgrænse på 30 km/t. Og det er ifølge Emil Outzen vigtigt, at arbejdet med at skabe tryghed fortsætter.

- De fleste studerende er jo på cykel eller gåben. Derfor bliver vi simpelthen nød til at sørge for, at de kan nå trygt frem uden at ende i farlige situationer i trafikken, siger han.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Debat

Tvivlsom donation på Frederiks Plads: Det manglede da bare, at man sagde nej tak

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce