Annonce
Aarhus

Mere tryk på ved kommunalvalg

<p>LaserTryk.dk har travlt med at lave materiale til valgkampen. Koncerndirektør ­Anders ­Grønborg får en snak med bogbinderassistent Palle Svend Lund.</p>

Det århusianske firma Lasertryk, som laver valgplakater, nyder godt af valgkampen.

Annonce

Et høreværn kan være en nødvendighed, når man bevæger sig rundt i produktionen hos LaserTryk.dk, der holder til i den nordlige del af Aarhus. Her kører trykkemaskinerne på højtryk. Døgnet rundt.

Valgplakater. LaserTryk. Anders Grønborg

»De første bestillinger på valgplakater fik vi allerede i december sidste år. Mange kandidater var i god tid og vidste, at valget ville komme i løbet af 2015. Men nu er selve valgkampen i gang, og det betyder, at vi får ekstra bestillinger ind i disse dage. Fra kandidater som har bestilt for få plakater dengang. 'Panik-tryk' kalder vi det,« forklarer koncerndirektør Anders Grønborg.

Valgplakater. LaserTryk. Anders Grønborg

65.000 valgplakater bliver trykt i virksomheden, som har 200 ansatte. Antallet af plakater varierer meget fra kandidat til kandidat.

»Vi laver fra 200 til 2.000 plakater til de enkelte kandidater. Men vi trykker også flyers og andet materiale, som de kan bruge i deres valgkamp,« siger Anders Grønborg.

Selvom her er travlt ved trykkemaskinerne og ved pakkeriet, har man ikke indkaldt ekstra bemanding.

»Vi har øget omsætningen på grund af valget. Men et folketingsvalg er ikke ekstraordinært. Et kommunalvalg er større for os, hvor der er flere kandidater. Ved det seneste kommunalvalg måtte vi kalde ekstra bemanding ind.«

Selvom mange politikere profiler sig på Facebook og andre sociale medier, oplever man ikke en nedgang i antallet af bestillinger på valgplakater hos LaserTryk.dk.

»En valgplakat virker godt i bybilledet. Den skaber genkendelighed, som man husker, når man står i stemmeboksen,« mener direktøren.

Plakaterne, som Lasertryk står bag, er oftest miljøvenlige.

»De fleste plakater leveres færdigtopklæbet på såkaldte kanalplader. De kan genbruges i modsætning til den gamle type plakater, som skal bruge tapetklister til. Derfor er den nye type plakat nemmere at håndtere,« forklarer Anders Grønborg, imens en medarbejder suser forbi ham på gangen, med nyheden om en ny bestilling på 3.000 valgplakater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce