Annonce
Aarhus

Mere tydelighed på havnen: Omstridt cykelsti skal asfalteres

Cyklister klager over dårlig afmærkning af cykelsti mellem Dokk1 og Navitas. Nu skal stien have ny asfalt. Foto: Axel Schütt

Cykelstien, der løber langs havnen i Aarhus skal have ny asfalt for at skabe bedre overblik i området.

AARHUS: Sjældent har en cykelsti fået så meget skældud som den, der løber langs havnen i Aarhus. Konceptet shared space forvirrer både cyklister og fodgængere, og så løber der vand ind i tunnelen, som fører under en af vejene.

Men det første ser det nu ud til, at der bliver gjort noget ved - cykelstien skal nemlig asfalteres, skriver JP Aarhus, der har talt med projektleder for Aarhus Cykelby, Pablo Celis. Ifølge ham har kommunen planer om at opgradere cykelstien med bedre asfalt, der både skal gøre det mere behageligt at cykle der, og samtidig gøre det mere tydeligt, hvad der er cykelsti og hvad der ikke er. Lidt som det er på den anden side af den føromtalte tunnel.

- Vi skal have ført den asfaltbelægning, der er på den ene side af tunnelen, hvor man ikke er i tvivl om, at man træder ud på en cykelsti, igennem på hele cykelpromenaden, siger Pablo Celis til avisen.

Staten postede i sin tid 12 millioner i det projekt, der skulle sørge for en cykelforbindelse mellem Risskov og Marselisborg, og med de nye forbedringer kommer regningen ifølge JP Aarhus op på 31 millioner. Der skal derfor findes 19 millioner til cykelstien i det kommunale budget. I første omgang har Aarhus Kommune bedt konsulentvirksomheden Rambøll om at undersøge forholdene på havnen. Den undersøgelse skulle gerne ligge klar til foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Danmark

Kristian Jensen bliver analytiker hos Avisen Danmark: Som ex-minister kan jeg sige tingene mere direkte

Annonce