Annonce
Aarhus

Mere tydelighed på havnen: Omstridt cykelsti skal asfalteres

Cyklister klager over dårlig afmærkning af cykelsti mellem Dokk1 og Navitas. Nu skal stien have ny asfalt. Foto: Axel Schütt

Cykelstien, der løber langs havnen i Aarhus skal have ny asfalt for at skabe bedre overblik i området.

AARHUS: Sjældent har en cykelsti fået så meget skældud som den, der løber langs havnen i Aarhus. Konceptet shared space forvirrer både cyklister og fodgængere, og så løber der vand ind i tunnelen, som fører under en af vejene.

Men det første ser det nu ud til, at der bliver gjort noget ved - cykelstien skal nemlig asfalteres, skriver JP Aarhus, der har talt med projektleder for Aarhus Cykelby, Pablo Celis. Ifølge ham har kommunen planer om at opgradere cykelstien med bedre asfalt, der både skal gøre det mere behageligt at cykle der, og samtidig gøre det mere tydeligt, hvad der er cykelsti og hvad der ikke er. Lidt som det er på den anden side af den føromtalte tunnel.

- Vi skal have ført den asfaltbelægning, der er på den ene side af tunnelen, hvor man ikke er i tvivl om, at man træder ud på en cykelsti, igennem på hele cykelpromenaden, siger Pablo Celis til avisen.

Staten postede i sin tid 12 millioner i det projekt, der skulle sørge for en cykelforbindelse mellem Risskov og Marselisborg, og med de nye forbedringer kommer regningen ifølge JP Aarhus op på 31 millioner. Der skal derfor findes 19 millioner til cykelstien i det kommunale budget. I første omgang har Aarhus Kommune bedt konsulentvirksomheden Rambøll om at undersøge forholdene på havnen. Den undersøgelse skulle gerne ligge klar til foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce