Annonce
Aarhus

Merlin blev plyndret

Slut. Bad Company reklamerer Merlin med. Nu er det slut med det dårlige selskab. Kunderne har plyndret forretningen, og Expert rykker ind. Merlin-navnet lever dog videre til januar-udsalget er overstået. Foto: Alice Krøger

Kameraer, elektronik og cd’er blev flået ned fra hylderne, da Merlin holdt ophørsudsalg i Bruuns Galleri og Storcenter Nord.

Islændingene kollapsede, kunderne løb med varerne, og kasseapparatet måtte nøjes med halv pris. I løbet af få timer tirsdag var de to Merlin-forretninger i Århus tømt for godbidder. Kort før lukketid var der hundrede kunder, én ekspedient og stort set ingen varer. Og det er helt efter planen.

»Det er ikke nogen hemmelighed, at Merlin har skrantet i nogen tid, og derfor har sortimentet været langt nede. Nu bliver der ryddet ud, og så kommer der friske varer på hylderne om en uge,« siger kommunikationschef Lone Ryg Olsen fra Elbodan, der gennem Expert-kæden overtager Merlin, efter at kæden mandag anmeldte betalingsstandsning til skifteretten.

Merlin-navnet fortsætter på de to forretninger i Bruuns Galleri og Storcenter Nord, indtil julehandelen og januar-udsalget er overstået. Derefter skifter butikkerne navn og indretning.

De nye forretninger bevarer det bedste fra Merlin, men bliver suppleret med varer fra Experts sortiment.

»Merlin har traditionelt været stærke på underholdning, film og musik, mens Expert er gode til fladskærme, billeder og lyd. Nu kombinerer vi de to ting, og selv om det ser trist ud nu i forretningerne, bliver det godt bagefter,« lover Lone Ryg Olsen.

Annonce
Væk. Navnet Merlin forsvinder både fra Århus. Tirsdag rev kunderne de sidste varer ned fra hylderne i Bruuns Galleri og Storcenter Nord. Foto: Alice Krøger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce