Annonce
Aarhus

Merlin blev plyndret

Slut. Bad Company reklamerer Merlin med. Nu er det slut med det dårlige selskab. Kunderne har plyndret forretningen, og Expert rykker ind. Merlin-navnet lever dog videre til januar-udsalget er overstået. Foto: Alice Krøger

Kameraer, elektronik og cd’er blev flået ned fra hylderne, da Merlin holdt ophørsudsalg i Bruuns Galleri og Storcenter Nord.

Islændingene kollapsede, kunderne løb med varerne, og kasseapparatet måtte nøjes med halv pris. I løbet af få timer tirsdag var de to Merlin-forretninger i Århus tømt for godbidder. Kort før lukketid var der hundrede kunder, én ekspedient og stort set ingen varer. Og det er helt efter planen.

»Det er ikke nogen hemmelighed, at Merlin har skrantet i nogen tid, og derfor har sortimentet været langt nede. Nu bliver der ryddet ud, og så kommer der friske varer på hylderne om en uge,« siger kommunikationschef Lone Ryg Olsen fra Elbodan, der gennem Expert-kæden overtager Merlin, efter at kæden mandag anmeldte betalingsstandsning til skifteretten.

Merlin-navnet fortsætter på de to forretninger i Bruuns Galleri og Storcenter Nord, indtil julehandelen og januar-udsalget er overstået. Derefter skifter butikkerne navn og indretning.

De nye forretninger bevarer det bedste fra Merlin, men bliver suppleret med varer fra Experts sortiment.

»Merlin har traditionelt været stærke på underholdning, film og musik, mens Expert er gode til fladskærme, billeder og lyd. Nu kombinerer vi de to ting, og selv om det ser trist ud nu i forretningerne, bliver det godt bagefter,« lover Lone Ryg Olsen.

Annonce
Væk. Navnet Merlin forsvinder både fra Århus. Tirsdag rev kunderne de sidste varer ned fra hylderne i Bruuns Galleri og Storcenter Nord. Foto: Alice Krøger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce