Annonce
Navne

Messecenterchefen fylder rundt: Han begyndte med fodbold ...

Georg Sørensen står ikke kun bag oplevelsescentret MCH med Jyske Bank Boxen. Han har også været én af hovedkræfterne bag blandt andet det udbyggede motorvejsnet til Herning. Foto: Lars Møller

60 Det lå på ingen måde i kortene, at Georg Sørensen skulle blive administrerende direktør for messecentret i Herning, MCH A/S, da han for 60 år siden blev født i Viborg.

Hans første lederjob var som fodboldtræner i Hammerum IF, hvor han allerede som 13-årig trænede to ungdomshold samtidig med, at han selv spillede fodbold. Han kom i 1983 til Herning Fremad og spillede på 1. divisionsholdet (nutidens Superliga, red.). Efterfølgende blev han træner i Hammerum IF og bestod i 1996 DBU Trænerkursus, Prof.1.

Erhvervsmæssigt startede Georg Sørensen sin karriere efter Højere Handelseksamen i 1979 som regnskabselev og senere regnskabsassistent hos Hammerum Dørfabrik A/S.

Sidste år fejrede han 35-årsjubilæum i MCH A/S. Her begyndte han i det daværende A/S Herning-Hallen som salgsassistent i 1983. Fra 1985 fungerede han som salgsleder og fra 1986 som projektleder med ansvar for bl.a. HI-messen, Interfair og Nordbag (de to sidstnævnte forenede han senere sammen med Hotel og Restaurantmessen til Foodexpo, red.), og i 1988 startede han Transport-messen.

I 1995 blev han direktør for Messecenter Herning og fra 2005 administrerende direktør for koncernen MCH A/S, der består af MCH Messecenter Herning, Jyske Bank Boxen, MCH Herning Kongrescenter og MCH Arena.

Her mødes cirka en million mennesker om året, og flagalléen uden for hovedindgangen vidner om besøg fra hele verden. Gæsterne kommer bl.a. til et bredt udbud af messer, musik, internationale mesterskaber samt møder, kongresser og større fester.

Georg Sørensen har siddet i en lang række bestyrelser og repræsentantskaber, blandt andet som bestyrelsesmedlem og -formand for Visit Denmark. Han har været formand for Infrastruktur-gruppen under Landsdelscenter MidtVest, som arbejdede for at få Midt- og Vestjylland knyttet til det øvrige danske motorvejsnet, hvilket har udmøntet sig i nye motorveje i det midt- og vestjyske.

Georg Sørensen blev i 2011 Ridder af Dannebrog.

Han danner par med Anette Buhl, og sammen har de to sønner, Johan på fire og Bertel på seks år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce