Annonce
Indland

Messerschmidt og Kjærsgaard er tilbage i magtfuldt DF-udvalg

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Tre år efter at være blevet hevet ud er Morten Messerschmidt tilbage i Dansk Folkepartis koordinationsudvalg.

Efter knap tre års fravær vender Morten Messerschmidt tilbage til Dansk Folkepartis koordinationsudvalg.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl meddeler på Facebook, at også tidligere formand Pia Kjærsgaard indtræder i udvalget, efter at hun er stoppet som formand for Folketinget.

Til gengæld udtræder Martin Henriksen af udvalget, der koordinerer den daglige politiske indsats i partiet.

Han opnåede ikke genvalg ved folketingsvalget 5. juni, hvor DF mistede 21 mandater og nu har 16 mandater.

Ændringerne er vedtaget af DF's hovedbestyrelse efter indstilling fra Kristian Thulesen Dahl.

Morten Messerschmidt fik ved valget comeback i dansk politik, efter at han siden 2009 har været stemmesluger i Europa-Parlamentet.

I 2016 blev han imidlertid rullet ind i den såkaldte Meld og Feld-sag, der handler om mulig forkert brug af EU-midler.

Det førte til, at han blev fjernet fra koordinationsvalget. Meld og Feld-sagen er endnu ikke afsluttet.

38-årige Morten Messerschmidt blev første gang valgt til Folketinget i 2005, og i 2009 blev han valgt ind i Europa-Parlamentet.

Ved valget til Europa-Parlamentet i 2014 fik han 465.758 stemmer, flere end nogen anden dansk politiker har fået ved EU-valget i historien.

Ved folketingsvalget 5. juni blev Morten Messerschmidt, der er opvokset i Frederikssund, valgt ind i Nordsjællands Storkreds med 7554 personlige stemmer.

Da Dansk Folkeparti for nylig sammensatte sin bestyrelse for folketingsgruppen, var han dog ikke med.

Ud over Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard udgøres koordinationsudvalget af Kristian Thulesen Dahl, Peter Skaarup, Søren Espersen og pressechef Søren Søndergaard.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce