Annonce
Debat

Mest muligt samarbejde

Hvor ­meget skal pædagoger og lærere samarbejde?

Annonce

Tjah… I mine øjne burde det ligge lige til højrebenet: mest muligt, da begge faggrupper arbejder under samme tag og i mange tilfælde rigtig tæt og godt sammen om at give vores børn det bedst mulige liv i folke­skolen, hvad end det er fagligt eller socialt.

Derfor har jeg svært ved at forstå følgende uddrag fra Århus Lærerforenings årsberetning forud for deres ­generalforsamling 16.3:

»Som en konsekvens af besparelserne i skoleåret 201 012 er der nu på flere skoler pædagoger, der løser opgaver, som tidligere har været løst af lærere. Det har afstedkommet konflikter og dilemmaer, som har belastet forholdet mellem lærere og pædagoger. Århus Lærer­forening har fulgt dette tæt, og er ikke færdig med at ­følge op på disse situationer.

Senest er der i januar 2012 nedsat en arbejds­gruppe med repræsentanter fra Børn og Unge, Skolelederne og Århus Lærerforening. Gruppen skal arbejde på at lave løsninger for de enkelte skoler, men også at samle og sprede viden til alle ­skolerne.«

Det er bekymrende at ­lærerne - såfremt de føler sig i dilemmaer og konflikter skabt af forholdet til pædagoger - ikke vælger at invitere BUPL med i den ovennævnte arbejdsgruppe.

Derfor synes jeg, det er endnu mere problematisk, at lærerforeningen sætter dette »angreb« på pædagogerne ind netop nu, da jeg ville mene, det var mere ­relevant, at vi fik sat os sammen og snakket om, hvordan vi kan lave den bedste folkeskole sammen, for de midler vi har. Lad os da stå sammen, og få snakket tingene igennem i stedet for at hænge hinanden til tørre i pressen.

Til slut vil jeg gerne rose og takke min kolleger - lærere som pædagoger - på Skødstrup Skole for deres gode samarbejde om at skabe den bedst mulige dagligdag for »vores« børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Mindeord: Poul Hartvig Andersen

Debat

Festugen er ikke et must

Aarhus

Her er de seneste tal: Smittetrykket stiger igen i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Annonce