Annonce
Sport

Mesterholdets mange kompetencer gør dem uhyggelige

Erik Veje og Århus Håndbold møder torsdag aften de regerende mestre fra Aalborg. Et hold, som den århusianske cheftræner anser som favorit til at vinde DM-titlen igen. Foto: Kim Haugaard.
Århus Håndbold kommer på sæsonens foreløbigt største opgave, når de torsdag aften møder de regerende danske mestre og pokalvindere fra Aalborg.

HÅNDBOLD: De gjorde rent bord i den forgangne sæson og nappede både mesterskabet og pokaltitlen. I dette efterår har de allerede taget sæsonens første titel, da de vandt Super Cuppen over GOG.

Aalborg Håndbold er lige nu det mest fremtrædende hold i herrernes håndboldliga med en gruppe spillere, der har så mange forskellige kvaliteter, at det er svært at stoppe de fremadstormende nordjyder. Torsdag aften skal Århus Håndbold dog gøre et forsøg, når de tager imod Aalborg i Ceres Arena.

Erik Veje Rasmussens hold har indledt sæsonen med tre sejre på stribe. En enkelt i pokalturneringen og to i grundspillet. I torsdagens kamp bliver de dog uden tvivl underdogs.

- De er godt nok gode. Det er mine favoritter til DM-titlen igen i år. Bjerringbro-Silkeborg ser også stærke ud, men Aalborg er altså favoritter i min bog. De har et virkelig komplekst hold med mange forskellige strenge og så har Henrik Møllgaard virkelig performet stærkt, siger Erik Veje.

Hvad gør dem så gode?

- Penge er den største del af forklaringen. Når du har sådan en økonomi, kan du vælge fra øverste hylde, når der skal handles ind. En ting er dog at handle, noget andet er at være i stand til at slå de andre økonomisk stærke hold i rækken, og det har de formået at gøre. I DM-finalen var det blandt andet deres evne ud i syv mod seks, hvor Henrik Møllgaard gjorde den store forskel. Han er ikke så hurtig til fods, men han er en ubehagelig herre at have til at løbe rundt lige under tre-meteren og fordele boldene. Det er bare et hold med rigtig mange kompetencer i truppen. Det er ikke blevet mindre af, at de har fået Mads Christiansen med til denne sæson, siger Århus-træneren.

Annonce

Islænding skal tæmmes

Det er næsten fire år siden, at Århus Håndbold senest trak sig sejrrigt fra et opgør mod Aalborg. De seneste ni kampe er endt med sejr til de regerende mestre.

- Der er ingen tvivl om, at vi er underdogs i den kamp. Det er vi jo også i forhold til årets top otte. Det gør dog ikke opgaven mindre interessant for vores vedkommende og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at slås med dem, siger Erik Veje Rasmussen og fortsætter:

-Janus Smarason har virkelig været stærk i de første kampe. Han kan lægge et pres, skabe overtal, sætte sine medspillere op og skyde selv. Han har været fantastisk og ham er vi nødt til at forholde os til. Samtidig er der deres kontrafase. Det hjælper ikke, hvis vi sætter os selv i en situation, hvor vi er bagud med 0-5 fra start, fordi vi smider bolden væk.

Han glæder sig over, at hans eget hold er kommet godt fra start i grundspillet med to sejre på stribe. Det er ikke topholdene, at de er kommet mod, med mod mandskaber de gerne skal kunne slå. Det gør dog ikke sejrene mindre gode, lyder det fra Veje.

- Vi har ikke spillet særligt bredt i de første kampe. Det har været vores bagkæde med Anders Kragh Martinusen, Nikolaj Læsø og Torben Petersen, som har spillet langt størstedelen af tiden. Det er rygraden fra sidste sæson og den har fungeret fantastisk indtil videre, lyder det.

Torsdagens kamp spilles klokken 20.00

Husk du kan læse alt om Århus Håndbold på avisens nye facebookside - Alt om Århus Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce