Annonce
Aarhus

Mesterkok rydder bordet for præmier: Wassim Hallal tager det hele

Wassim Hallal glæder sig til, at hverdagen bliver sådan her igen. De næste måneder må han nøjes med at glæde sig over, at Den Danske Spiseguide ser et endog meget stort lys i ham. Foto: Axel Schütt
Wassim Hallal er i en klasse for sig i Aarhus, mener Den Danske Spiseguide. Uden for Aarhus falder der priser af til to østjyske restauranter.

AARHUS: Det kan godt være, at Aarhus har flere top-restauranter. Men der er bare ingen på niveau med Restaurant Frederikshøj med den prisbelønnede stjernekok, Wassim Hallal, i spidsen.

Sådan bedømmer Den Danske Spiseguide situationen. Guiden har netop valgt vinderne i 17 kategorier.

En eneste Aarhus-vinder blev det til.

"Som brødre vi dele, jeg tar´det hele", synes at være mottoet for Wassim Hallal, som uden at vise konkurrenterne den mindste nåde ryddede den del af præmiebordet, der stod Aarhus på.   Der stod tre af slagsen - præmier, altså.

Restaurant Frederikshøj vandt således med en kirsebær-ret kategorien "Årets dessert". Desuden tog restauranten sig af "Årets Kaviar-servering",  mens Frederikshøj ANX vandt i kategorien "Årets Smørrebrød.


I Aarhus er der masser af talenter, men de fleste mangler altså lige at skifte fra fjerde til femte gear.

Bent Christensen, Den Danske Spiseguide.


Prisen kan Wassim Hallal trøste sig med i en tid, hvor hele madlandskabet, udover takeaway, er lukket fuldstændig ned.

- Når feltet er så stærkt, som det var i år, skal man være meget skarp for at vinde. I Aarhus er der masser af talenter, men de fleste mangler altså lige at skifte fra fjerde til femte gear, siger manden bag Den Danske Spiseguide, Bent Christensen.

Annonce

Kok i superligaen

I fodboldsprog befinder Wassim Hallal sig i superligaen, mener Bent Christensen.

- Men der er indtil videre kun ham i superligaen i Aarhus. Der er flere, der kommer lige efter - altså i første division. Vi kunne godt tænke os at se Aarhus markere sig lidt bedre på det område.

I anledning af, at Wassim Hallal sidste år fyldte 40 år, lykkedes det fotografen for en sjælden gangs skyld at fange stjernekokken uden kokkehue.  Foto: Axel Schütt

Der er dog "boblere" på vej, mener Bent Christensen. Altså restauranter, som kan gøre sig gældende næste år, hvis de fortsætter den positive udvikling.

- Eksempelvis Ghrelin er værd at holde øje med.  Hvis de holder den stil, de har lagt an med, er de i spil til noget større, for de gør det rigtig, rigtig godt, siger Bent Christensen og tilføjer:

- Og Il Locale gør det også rigtig godt.

Molskroen var der også hæder til. Restauranten huser nu "Årets Souschef", nemlig Andreas Bjerring.Foto: Axel Schütt

I Østjylland er der dog andre end Wassim Hallal, der er med i superligaen rent madmæssigt.

Således blev det til en førsteplads for Moment i Rønde i kategorien "Årets Grønne Menu/Køkken".

Og prisen som "Årets souschef gik til Andreas Bjerring, Molskroen i Ebeltoft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Lig fundet i Brabrand Sø

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

AGF For abonnenter

Schouby: Fyringen af Haysen var uundgåelig - sådan skal AGF komme videre

Annonce