Annonce
Aarhus

Mesterkok rydder bordet for præmier: Wassim Hallal tager det hele

Wassim Hallal glæder sig til, at hverdagen bliver sådan her igen. De næste måneder må han nøjes med at glæde sig over, at Den Danske Spiseguide ser et endog meget stort lys i ham. Foto: Axel Schütt
Wassim Hallal er i en klasse for sig i Aarhus, mener Den Danske Spiseguide. Uden for Aarhus falder der priser af til to østjyske restauranter.

AARHUS: Det kan godt være, at Aarhus har flere top-restauranter. Men der er bare ingen på niveau med Restaurant Frederikshøj med den prisbelønnede stjernekok, Wassim Hallal, i spidsen.

Sådan bedømmer Den Danske Spiseguide situationen. Guiden har netop valgt vinderne i 17 kategorier.

En eneste Aarhus-vinder blev det til.

Annonce

"Som brødre vi dele, jeg tar´det hele", synes at være mottoet for Wassim Hallal, som uden at vise konkurrenterne den mindste nåde ryddede den del af præmiebordet, der stod Aarhus på.   Der stod tre af slagsen - præmier, altså.

Restaurant Frederikshøj vandt således med en kirsebær-ret kategorien "Årets dessert". Desuden tog restauranten sig af "Årets Kaviar-servering",  mens Frederikshøj ANX vandt i kategorien "Årets Smørrebrød.


I Aarhus er der masser af talenter, men de fleste mangler altså lige at skifte fra fjerde til femte gear.

Bent Christensen, Den Danske Spiseguide.


Prisen kan Wassim Hallal trøste sig med i en tid, hvor hele madlandskabet, udover takeaway, er lukket fuldstændig ned.

- Når feltet er så stærkt, som det var i år, skal man være meget skarp for at vinde. I Aarhus er der masser af talenter, men de fleste mangler altså lige at skifte fra fjerde til femte gear, siger manden bag Den Danske Spiseguide, Bent Christensen.

Kok i superligaen

I fodboldsprog befinder Wassim Hallal sig i superligaen, mener Bent Christensen.

- Men der er indtil videre kun ham i superligaen i Aarhus. Der er flere, der kommer lige efter - altså i første division. Vi kunne godt tænke os at se Aarhus markere sig lidt bedre på det område.

I anledning af, at Wassim Hallal sidste år fyldte 40 år, lykkedes det fotografen for en sjælden gangs skyld at fange stjernekokken uden kokkehue.  Foto: Axel Schütt

Der er dog "boblere" på vej, mener Bent Christensen. Altså restauranter, som kan gøre sig gældende næste år, hvis de fortsætter den positive udvikling.

- Eksempelvis Ghrelin er værd at holde øje med.  Hvis de holder den stil, de har lagt an med, er de i spil til noget større, for de gør det rigtig, rigtig godt, siger Bent Christensen og tilføjer:

- Og Il Locale gør det også rigtig godt.

Molskroen var der også hæder til. Restauranten huser nu "Årets Souschef", nemlig Andreas Bjerring.Foto: Axel Schütt

I Østjylland er der dog andre end Wassim Hallal, der er med i superligaen rent madmæssigt.

Således blev det til en førsteplads for Moment i Rønde i kategorien "Årets Grønne Menu/Køkken".

Og prisen som "Årets souschef gik til Andreas Bjerring, Molskroen i Ebeltoft.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Hvad nu, Venstre: Ahlers exit er en katastrofe

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Alarm 112

Vanvidsbilist mister bilen: Overhalede politiet med 200 km/t

Annonce